Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå håper Knut du ikke får se ham mer i OL

Smørersjefen lettet over gullskiene i dag.

TRAFF IGJEN: Smørersjef Knut Nystad jubler etter at de norske skiene nok en gang glir som de skal. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRAFF IGJEN: Smørersjef Knut Nystad jubler etter at de norske skiene nok en gang glir som de skal. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): De har fått hard medfart de siste dagene, det norske smøreteamet i Sotsji. På det ekstreme føret hr de norske langrennsutøverne hatt skrubbeski som har kostet dem medaljer.

I dag var tingenes normaltilstand gjenopprettet, og på gode ski skled Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg inn til OL-gull på lagsprinten.

Og etterpå var også langrennsdronninga opptatt av å gi smørerne oppreising etter dager med slit og kjeft.

- Jeg har latt meg provosere over all den kritikken de har fått. Det har vært urettferdig, sa Bjørgen, og øste skryt over de norske smørerne.

Tar statistrollen igjen
Og i smørebua var det også en helt annen stemning etter løpene i dag enn det har vært de siste dagene. Borte var pressekorpset som ville ha forklaringer, tilbake sto en lettet smørersjef.

- Vi er veldig glade, men det er mest på vegne av utøverne. Vi trives veldig godt med den rollen der vi egentlig ikke synes, så det er bra at det nå er utøverne som kommer i fokus og vi vinner en gullmedalje. Det er klart det var veldig viktig for laget, men nå tar vi statistrollen igjen, sier Knut Nystad til Dagbladet.

Fant løsningen
Han har levd under et vanvittig press de siste dagene for å ordne opp i skitrøbbelet. I går, med snøen lavende ned over skistadion, sto de ute i timesvis og testet og testet.

Når de i dag fant løsningen kunne han endelig slippe skuldrene litt ned.

- Du blir mer letta enn glad, men denne rollen er vi jo vant med. Norge skal være på topp, vi skal være letta, og vi skal ikke synes. Utøverne skal være i fokus, så vi er glade for at vi er anonyme igjen, smiler Knut Nystad, smiler, og går inn i smørebua igjen.

Hele Norges coronakart