Nå håper Lihaug på tittelkamp før neste sommer

21-åringen vant den norske duellen i København.

NORSK DUELL: Tim Robin-Lihaug vant over Simen Smådal i boksekampen i København natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NORSK DUELL: Tim Robin-Lihaug vant over Simen Smådal i boksekampen i København natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Tim-Robin Lihaug mener seieren over Simen Smaadal beviste at han er mannen å satse på for Team Sauerland. 21-åringen håper å bokse tittelkamp allerede før neste sommer.

Lihaug ga ubeseirede Smaadal mye juling og vant til slutt den helnorske proffkampen på poeng. Tross svært vonde knoker var det en glad bergenser som møtte pressen etter oppgjøret.

- Hva har denne seieren å si for framtiden?

- Det har alt å si. Nå begynner jeg virkelig å bevise at jeg hører hjemme her. (Alexander) Hagen tapte også, og Simen er ute, så det er meg igjen nå. Slik sett ser framtiden lys ut. I tillegg har jeg en trener (Ulf Johansen) som har gjort en fantastisk jobb, sa Lihaug til NTB.

Han har åtte seirer på ni proffkamper, en relativt pen statistikk. Lihaug mener selv han har mye å forbedre og tror han vil vokse med større oppgaver.

- Jeg har ni kamper og har møtte tre ubeseirede boksere i en alder av 21 år. Det har ingen nordmann gjort tidligere, og jeg har vel snart bevist at jeg kan noe. Nå blir det vel litt roligere matching resten av året, og så håper jeg på en tittelkamp før sommeren.

- Jeg har mye å jobbe med, men jeg har nådd langt for alderen min. Simen er 25 år. Tenk når jeg er 25 år. Da kan jeg i teorien være verdensmester, sa Lihaug bråkjekt.

Søndagens kamp gikk ikke helt etter planen. Særlig knokene fikk kjørt seg, men det fikk også motstanderen fra Langhus.

- Jeg møtte en ubeseiret bokser som er skikkelig vill, og det sto om karrieren. Da går ikke alt helt etter planen. Det blir mye vilje og kriging. I perioder bokset jeg veldig bra, og i perioder ble det litt idioti, fortsatte Lihaug, som samtidig lot seg imponere litt av Smaadal.

- Han tålte noen skikkelige treffere. Men jeg tror jeg hadde stoppet ham om knokene mine hadde holdt lenger.

(NTB)