Anders Fjeld i XXL:  Ser frem til vintersesongen som nærmer seg. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Anders Fjeld i XXL: Ser frem til vintersesongen som nærmer seg. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.Vis mer

Nå håper sportsbransjen at kulden setter inn

Anders Fjeld i XXL gleder seg til at kulden setter inn. Det betyr klingende mynt i kassen.

(Finansavisen): Sportsbransjen økte salget med 8,1 prosent i første halvår. Ikke siden 2009 har veksten vært så sterk i årets første halvdel. Da opplevde bransjen en vekst på 11 prosent.

De siste fire årene har veksten i første halvår et gjennomsnitt på 3,5 prosent.

Svært gledelig - Det er svært gledelig å se resultatene for de første seks månedene. Samlet sett har vi en økning på over åtte prosent i første halvår, og det er vi godt fornøyd med, sier Bård Kristiansen, adm. direktør i Sportsbransjen AS, til Finansavisen.

Solid vekst Sammenlignet med fjoråret, øker omsetningen i andre kvartal med 4,8 prosent, og total omsetning gjennom første halvår er på 5,8 milliarder kroner. Sportsbransjen AS representerer cirka 90 prosent av sportskjedene og -leverandørene i Norge.

Fortsetter veksten ut året, vil nordmenn handle sportsutstyr for godt over 14 milliarder kroner i løpet av 2015.

XXL viser vei Ifølge Finansavisen er det fortsatt XXL som drar veksten, men ikke i like sterk grad som før. Den aggressive sportskjeden økte salget med 9,7 prosent i første halvår, mens de andre kjedene økte med 7,6 prosent.

Venter på vinteren - Vi er fornøyd. Samtidig higer vi etter mer, men vi fortsetter å ta markedsandeler. Det blir spennende å se når det kommer kjøligere vær. Jo tidligere det kommer, desto bedre er det for vår bransje, sier Anders Fjeld i XXL til Finansavisen.

Flere økonominyheter Saltvedt: - Dette gjør at prisene blir mer presset
Uroen i finansmarkedene blir ekstra stor
Sykepleieren ble gründer - selger hygieniske artikler for millioner på nett