Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå har alarmen begynt å gå. Dette liker ikke vaktene

Dette er Madrid-stjernenes hemmelige luksusliv.

LA FINCA: Taxi-sjåføren Roberto viste Dagbladet rundt i La Finca. Området er en forstad til den spanske hovedstaden og er kjent for å huse Madrids mest prominente innbyggere. Strøket er delt inn i tre forskjellige klasser - hvor nummer én inneholder de mest skjulte og dyreste eiendommene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LA FINCA: Taxi-sjåføren Roberto viste Dagbladet rundt i La Finca. Området er en forstad til den spanske hovedstaden og er kjent for å huse Madrids mest prominente innbyggere. Strøket er delt inn i tre forskjellige klasser - hvor nummer én inneholder de mest skjulte og dyreste eiendommene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

MADRID: 20 minutter etter at vi forlater hotellet i Madrid sentrum, stopper taxi-sjåføren. På skiltet foran oss står det «La Finca». Det er navnet på det eksklusive området i den spanske hovedstaden hvor byens største stjerner bor.

Omgitt av store gjerder, overvåkningskameraer og patruljerende sikkerhetsvakter bor spillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Iker Casillas - for å nevne noen.

- Det er et veldig luksuriøst område, hvor sikkerheten er ekstremt god. Det er den første plassen spillerne til Real og Atlético Madrid leter etter bolig når de først kommer til byen, sier Marca-journalisten Ruben Jiménez til Dagbladet.

SKJULTE PERLER: Bak sperringene ligger områdets mest bevoktede eiendommer, inkludert boliger tilhørende Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane og tidligere Real Madrid-trener José Mourinho. Her slapp ikke Dagbladet inn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKJULTE PERLER: Bak sperringene ligger områdets mest bevoktede eiendommer, inkludert boliger tilhørende Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane og tidligere Real Madrid-trener José Mourinho. Her slapp ikke Dagbladet inn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Snart vil også Martin Ødegaard og faren Hans Erik ankomme byen. Da flytter duoen mest sannsynlig inn i et hus i umiddelbar nærhet av Ødegaard juniors nye lagkamerater. I det lukkede samfunnet vil 16-åringen i så fall bli nabo med blant andre sin egen trener, Castilla-sjef Zinedine Zidane.

Verner om privatlivet Tilbake i taxien har vi ti minutter seinere passert boligene til den franske spissen Benzema, Spanias landslagsback Alváro Arbeloa og Atléticos nylig hjemvendte sønn, Fernando Torres.

Vi har allerede fått mindre pene blikk og et par irettesettende kommentarer av innbyggere på stedet, men nå tar Dagbladets fotograf sjansen på ny:

Ute av bilen benyttes muligheten til å forevige en av de få eiendommene hvor innsikten ikke er blokkert.

HER BOR EN REKKE STJERNER: Real Madrids Karim Benzema og Alváro Arbeloa - i tillegg til Atléticos Fernando Torres - er noen av spillerne som bor bak dette gjerdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HER BOR EN REKKE STJERNER: Real Madrids Karim Benzema og Alváro Arbeloa - i tillegg til Atléticos Fernando Torres - er noen av spillerne som bor bak dette gjerdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Nå har alarmen allerede begynt å gå blant vaktene. Dette liker de ikke i det hele tatt, kommenterer taxi-sjåfør Roberto.

Blir skjermet Det er vanskelig å ikke tenke at det er langt fra Drammen og kunstgressløkka Kjappen til La Finca og Santiago Bernabeu. Det er imidlertid ingen tvil om at Ødegaard kan få det godt her - boende side om side med fiffen i byens mest fasjonable strøk.

Like liten er tvilen om at hverdagen vil bli ganske så annerledes. Mens Ødegaard frem til nå har kunnet gå og bowle med kompiser på kveldstid, lever Real-spillerne et mye mer skjermet liv. De viser seg sjelden eller aldri offentlig i private ærend. Etter treningene på Valdebebas er ferdig, kjører de ut på motorveien og rett hjem.

Hysteriske fans sørger for at noe annet er umulig.

DYRT: Dette huset koster rundt tre millioner euro, og befinner seg i kategori to. Iker Casillas og kona kjøpte seg nettopp et lignende. Eiendommen på bildet er en av få som har innsyn fra veien.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DYRT: Dette huset koster rundt tre millioner euro, og befinner seg i kategori to. Iker Casillas og kona kjøpte seg nettopp et lignende. Eiendommen på bildet er en av få som har innsyn fra veien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Samtidig er dette en tilværelse som kan passe Ødegaard perfekt. For i motsetning til det siste året i Norge, er det for eksempel ventet at 16-åringen i stor grad vil bli skjermet fra pressen etter at presentasjonen som Real Madrid-spiller er unnagjort i morgen.

På den måten kan han fokusere best på sin egen utvikling.

Strekker seg langt Det er en utvikling flere enn Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo knytter store forventninger til. Real Madrid-president Florentino Perez har jobbet hardt og lenge med å sikre seg Ødegaards signatur og er garantert spent på hva fremtiden bringer.

Ifølge det Dagbladet får opplyst skal Perez ha blitt enig med Strømsgodset om en totalpakke på opp mot fire millioner euro i overgangssum, mens Ødegaard skal ha godtatt en årslønn på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Den godtgjørelsen kommer trolig i tillegg til boligen som mest sannsynlig står klar og venter i La Finca om kort tid, med husleia betalt av Real Madrid.

INITIATIVTAKERE: Den spanske giganten Santander Consumer Bank holder til i området hvor byens kjendiser bor. I tillegg til bankens eier, bor både diplomater, skuespillere og artister i nærheten.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INITIATIVTAKERE: Den spanske giganten Santander Consumer Bank holder til i området hvor byens kjendiser bor. I tillegg til bankens eier, bor både diplomater, skuespillere og artister i nærheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media