SCORET IGJEN: Joshua King har scoret ni mål på de siste ni ligakampene for Bournemouth, og har virkelig funnet scoringsformen. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock
SCORET IGJEN: Joshua King har scoret ni mål på de siste ni ligakampene for Bournemouth, og har virkelig funnet scoringsformen. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/ShutterstockVis mer

Joshua King scoret igjen:

Nå har bare Lukaku og Kane scoret mer enn King i 2017

Joshua King og Bournemouth klarte ikke å stoppe serielederen. Men King scoret sitt 13. mål for sesongen.

Bournemouth - Chelsea 1-3

(Dagbladet): I sine fem siste hjemmekamper har Joshua King scoret fire mål og vartet opp med en assist. I midtuka scoret han også målet som berget uavgjort for Bournemouth mot Liverpool.

King scoret igjen mot Chelsea lørdag kveld. At serielederen likevel tok med seg tre poeng, kunne han ikke gjøre stort med.

Men den norske landslagsspissen har nå scoret ti mål i 2017. Det er bare stjernespissene Romelu Lukaku og Harry Kane som har scoret mer enn Oslo-gutten i Premier League i år.

Nesten-brøler

Som forventet var det Chelsea som tok kommandoen allerede fra start. Men bare et par minutter ut i kampen, fikk Chelsea-spillerne virkelig hjertet i halsen.

David Luiz sleivsparket nemlig et innlegg fra en Bournemouth-spiller, rett på mål. Thibaut Courtouis vartet opp med en ren praktredning for å redde det som ville vært et pinlig selvmål.

Men det meste skjedde altså på andre banehalvdel. De blå fikk imidlertid ikke satt ballen i mål før et drøyt kvarter var spilt. Da fikk de også inn to på rappen.

- Vakkert!

Det var David Luiz som satte spillet raskt i gang med en langpasning opp til Victor Moses, som igjen la inn foran mål til Diego Costa, som enkelt vendte og skjøt ballen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er bare vakkert, kommenterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Men rett etterpå kom mål nummer to, også denne gangen på en overgang. Her gjorde Eden Hazard grovarbeidet selv, da han rundet keeper og satte ballen i mål.

Ni på ni kamper

Så tente King håpet for Bournemouth. King vartet opp med en flott scoring fra 16 meter, rett opp i nærmeste kryss.

King har med det scoret ni mål på de siste ni ligakampene. Han tangerte også John Carews personlige bestenotering, med 13 mål på en sesong.

Bare stjernespissene Romelu Lukaku og Harry Kane har scoret mer enn Joshua King i Premier League i 2017. Alle tre har scoret ti.

Men King klarte altså ikke å gjøre stort med resultatet. Serielederen tok tre kjærkomne poeng i jakten på ligagullet, og vant til slutt 3-1.

Forsvareren Marcos Alonso ønsket også å tegne seg på scoringslista. Det med en perle av et frispark etter 68 minutter.

- Vi besto en prøve her i dag, siden vi visste resultatet fra Tottenham-kampen før vi spilte. Vi fortjente å vinne. Vi må bare ha tro på ting. Vi er ett steg nærmere tittelen, sier Eden Hazard ifølge BBC.