Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå har bare Shearer scoret flere Premier League-mål enn Rooney

Solid United-seier mot Everton.

DER SITTER'N: Wayne Rooney scoret ett mål da Manchester United senket Everton på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon Super
DER SITTER'N: Wayne Rooney scoret ett mål da Manchester United senket Everton på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Everton - Manchester United 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Manchester United var dødelig effektive da de senket Everton på Goodison Park lørdag.

Wayne Rooney scoret endelig et etterlengtet mål på bortebane, og klatret dermed opp på 187 Premier League-mål. Det er like mange som Andy Cole. Bare Alan Shearer har nå flere enn 29-åringen.

- Vi spilte veldig bra. Vi var skuffet etter Arsenal-kampen, og vi vet at det er vanskelig å komme hit. Men seieren er godt fortjent og vi er kjempefornøyde, sier hovedpersonen selv til BBC.

På spørsmål om måltørken nå er over, sier Rooney dette:

SCORET: Ander Herrera. Foto: Reuters / Carl Recine
SCORET: Ander Herrera. Foto: Reuters / Carl Recine Vis mer

- Pressen kan kalle det hva de vil, men jeg vil alltid fortsette å score, det som spiller noen rolle er hva lagkameratene mine og manageren synes. Jeg er sterk mentalt, det har jeg alltid vært, jeg må bare jobbe, sier Rooney.

United-dobbel Manchester United var tydelig ute etter å revansjere det sure tapet mot Arsenal i forrige runde. Selv om de ikke hadde et soleklart spillmessig overtak, var de altså utrolig effektive.

Først sendte Morgan Schneiderlin dem i ledelsen etter et hjørnespark som ble dempet ned til franskmannen som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nettet.

Få minutter senere doblet Ander Herrera etter et lekkert United-angrep der Marcos Rojo la en perfekt ball inn foran mål. Der kom Ander Herrera som helt upresset kunne strange United opp i en komfortabel ledelse.

Everton forsøkte seg, men Chris Smalling hadde stålkontroll i bakerste rekke for de røde djevlene.

Endelig Rooney-scoring Før pausesignalet gikk hadde United muligheten til å havne tre foran, men Anthony Martial tok ikke vare på den muligheten.

Everton viste bedre takter etter hvilen, og United-spillerne fikk etterhvert hendene fulle med å holde de blåkledde i sjakk. Og ti minutter ut i omgangen var det bare Uniteds sisteskanse, David de Gea, som klarte å stoppe hjemmelaget.

Istedenfor satt den i nettet i andre enden da United en sjelden gang kom i angrep. Og Wayne Rooney fikk endelig et etterlengtet mål på bortebane da han ble spilt gjennom av Herrera og satte den enkelt i mål.

Rooney fikk en ny sjanse minutter senere, men forsøket ble reddet av Tim Howard.

SCORET: Morgan Schneiderlin.
SCORET: Morgan Schneiderlin. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!