Nå har Contador bestemt seg

Stjernen bekrefter antydninger om når han slutter.

NÆRMER SEG SLUTTEN: Alberto Contador legger sykkelen på hylla i 2016. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINA
NÆRMER SEG SLUTTEN: Alberto Contador legger sykkelen på hylla i 2016. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alberto Contador (32) fortalte nylig at han ikke så for seg å forlenge karrieren med mer enn én sesong når den nåværende avtalen med Tinkoff-Saxo løper ut i slutten av dette året.

Nå bekrefter spanjolen at han er ferdig som toppsyklist etter neste års sesong. Han fyller 34 år i desember 2016.

- Jeg har restituert meg godt etter 2014-sesongen og er spent på hva laget kan få til. Men årene går. Jeg kommer til å sykle neste år, men det blir den siste sesongen, sier Contador til den spanske avisen AS.

Flere tidligere hint Før jul bekreftet sykkelstjernen at han neppe ville fortsette i mange flere sesonger. Også da antydet han at tre år til var lite sannsynlig.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å fylle 35 år i denne sporten. På det meste har jeg én kontrakt til jeg kommer til å signere, sa Contador den gangen.

Han påpekte at han ikke kjente tegn til at karrieren var på vei nedover, men snarere at han vil gi seg mens han ennå er i verdenstoppen.

Vil gi seg på topp - Jeg er i god form, og det siste året har vært karrierens beste. Årene flyr, og selv om jeg ikke er utmattet mentalt eller fysisk, er målet å pensjonere meg på mitt høyeste nivå og vinne karrierens siste ritt, påpekte han i desember.

Han tilføyde også at han gjerne ville avslutte karrieren med å vinne Tour de France.

Contador satser denne sesongen på å vinne både Giro d'Italia og Tour de France sammenlagt. Klarer han det, blir han i tilfelle den første syklisten siden 1998 som oppnår dobbelttriumfen.

Avdøde Marco Pantani sto sist for den prestasjonen for snart 17 år siden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer