Nå har Contador bestemt seg

Stjernen bekrefter antydninger om når han slutter.

NÆRMER SEG SLUTTEN: Alberto Contador legger sykkelen på hylla i 2016. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINA
NÆRMER SEG SLUTTEN: Alberto Contador legger sykkelen på hylla i 2016. Foto: AFP PHOTO / JAIME REINAVis mer

(procycling.no): Alberto Contador (32) fortalte nylig at han ikke så for seg å forlenge karrieren med mer enn én sesong når den nåværende avtalen med Tinkoff-Saxo løper ut i slutten av dette året.

Nå bekrefter spanjolen at han er ferdig som toppsyklist etter neste års sesong. Han fyller 34 år i desember 2016.

- Jeg har restituert meg godt etter 2014-sesongen og er spent på hva laget kan få til. Men årene går. Jeg kommer til å sykle neste år, men det blir den siste sesongen, sier Contador til den spanske avisen AS.

Flere tidligere hint Før jul bekreftet sykkelstjernen at han neppe ville fortsette i mange flere sesonger. Også da antydet han at tre år til var lite sannsynlig.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å fylle 35 år i denne sporten. På det meste har jeg én kontrakt til jeg kommer til å signere, sa Contador den gangen.

Han påpekte at han ikke kjente tegn til at karrieren var på vei nedover, men snarere at han vil gi seg mens han ennå er i verdenstoppen.

Vil gi seg på topp - Jeg er i god form, og det siste året har vært karrierens beste. Årene flyr, og selv om jeg ikke er utmattet mentalt eller fysisk, er målet å pensjonere meg på mitt høyeste nivå og vinne karrierens siste ritt, påpekte han i desember.

Han tilføyde også at han gjerne ville avslutte karrieren med å vinne Tour de France.

Contador satser denne sesongen på å vinne både Giro d'Italia og Tour de France sammenlagt. Klarer han det, blir han i tilfelle den første syklisten siden 1998 som oppnår dobbelttriumfen.

Avdøde Marco Pantani sto sist for den prestasjonen for snart 17 år siden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.