«Nå har han jo fått toppidrettskropp»

Hurtigere enn på ti år og 11 kilo lettere siden i fjor skal Bent Inge Johnsen (33) overbevise Skien om at han er mannen til å bringe Odd høyt opp på tabellen i år.

OSLO/SKIEN (Dagbladet): -  At magen er blitt flat, er bare en bonus. Først og fremst er jeg fornøyd med at det betaler seg på banen. Så lett som jeg er nå, har jeg ikke vært siden jeg spilte i Glimt for ti år siden, sier Bent Inge Johnsen til Dagbladet.

Odd-trener Arne Sandstø er godt fornøyd med at «Stjerno» har kvittet seg med de overflødige kiloene.

-  Nå har han jo fått toppidrettskropp, humrer han.

Tøff diett

Dietten har vært steintøff.

-  Jeg har fått hjelp på Toppidrettsenteret. Brus, som jeg alltid har vært veldig glad i, er det helt slutt på, og jeg må hele tida passe på når og hvordan jeg spiser. Mat etter klokka 20 er ikke tillatt, forteller Johnsen.

Også treningen har vært beinhard.

-  Ved siden av de vanlige øktene med laget har jeg trent mye på egen hånd. Jeg har løpt mye, forteller Odd-spilleren.

Ikke god nok

Johnsen er den første til å innrømme at hans inntreden i Odd ikke har vært så vellykket som både han selv og klubben hadde håpet.

-  Jeg må vel være såpass ærlig at jeg kan stikke fingeren i jorda og ta min del av ansvaret for at det har blitt som det har blitt. Man kan ikke bare skylde på skader og gjemme seg bak andre. Jeg måtte ta et oppgjør med meg selv, sier Johnsen.

Da klubben stilte krav, var det ikke vanskelig for Johnsen å motivere seg.

-  Drivkraften min har vært at ingen andre skal fortelle meg når fotballkarrieren min er over. Verken media, publikum eller trenere. Jeg skal selv bestemme når det skal skje, og jeg føler fortsatt at jeg har flere år igjen som spiller, sier Johnsen bestemt.

-  Da har han litt å spille for også, kontrakten hans går jo ut mot slutten av året, smiler Odd-trener Arne Sandstø.

Holdt 50 minutter

Han legger ikke skjul på at Johnsen har holdt for lavt nivå siden han kom til Odd i 2002.

-  Det er ikke tvil om at Bent Inge er en god spiller, men de siste sesongene har det vært litt for mye 80 prosents innsats. Det er ikke godt nok. Men det skal sies at han har hatt en litt trang start hos oss med hælproblemer som har hemmet ham mye. I fjor kunne ikke Bent Inge holde høyt nivå i mer enn 50 minutter, sier Sandstø.

Nå holder han 85 minutter. Men Sandstø lover at «Stjerno» innen seriestarten orker alle 90.

SLANKERE JOHNSEN: Odd-spiller Bent Inge Johnsen har slanket seg 11 kilo siden forrige sesong, og tror endelig at han kan bli en viktig spiller for Odd.