Nå har Håvard Rugland samme sponsor som Lionel Messi

- Nå trenger jeg ikke jobbe.

SKREV UNDER PÅ SPONSORAVTALE: Håvard Rugland signerer autografer for fansen i Detroit. I dag skrev han under på en ny sponsorkontrakt med Pepsi Max. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTB Scanpix
SKREV UNDER PÅ SPONSORAVTALE: Håvard Rugland signerer autografer for fansen i Detroit. I dag skrev han under på en ny sponsorkontrakt med Pepsi Max. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Håvard Rugland (28) har bestemt seg for å satse alt på drømmen om å spille i NFL. Nordmannen har lagt jobb til side for å bli en bedre kicker. Det første oppholdet hans i USA ble betalt av sponsoren Videxio.

- Da har jeg vært så heldig at Videxio er sponsoren min, men jeg vil jo gjerne ha flere. Det var de som gjorde det mulig for meg å reise over i første omgang, og som gjorde at jeg kunne satse slik at jeg fikk denne kontrakten. Jeg føler meg veldig mye nærmere NFL-spill nå enn jeg gjorde for noen måneder siden, selv om jeg står uten klubb, sier Rugland til Dagbladet.

- Det har vært litt interesse. Vi får se hva vi finner ut av. Hvis det er noen som vil hjelpe til så er det perfekt, sa Rugland, og nå har han allerede skrevet navnet sitt på en ny kontrakt.

Det er NRK som i dag skriver at nordmannen har skrevet under en avtale med Pepsi Max.

- Nå trenger jeg ikke å jobbe. Jeg kan satse 100 prosent på å bli NFL-spiller, sier Rugland til NRK.

Eksklusiv liste Det innebærer at han er på en eksklusiv liste med idrettsutøvere globalt.

- Vi har mange globale idrettsutøvere på lista. Lionel Messi blant andre. Vi har såpass troa på Håvard at vi tar ham med på laget, sier Christian Træland, markedssjef i Pepsi Max til NRK.

Fernando Torres, Sergio Agüero, Frank Lampard, Didier Drogba og Jack Wilshere er andre fotballspillere som har hatt avtaler med leskedrikk-produsenten. Pepsi Max vil ikke oppgi hvor mye avtalen er verdt, men avtalen gir nok til at han kan konsentrere seg fullt og helt om å jakte på drømmen.

Til tross for få sponsorer har Rugland aldri vært bekymret for det økonomiske.

- Selvfølgelig spiller økonomien inn for hva du kan gjøre. Jeg skal gjøre så godt jeg kan med de jeg har, så får vi se. Så jeg håper og tror at det ikke skal bli så galt, sa Rugland da Dagbladet møtte ham i hovedstaden i går.