KAN BRUKE BEINA TIL MYE: Hekkeløperen Lolo Jones har tatt opp bobsleigh, og resultatene er gode allerede. I dag bidro hun til VM-gull for USA. Foto: SCANPIX/AP/Michael Lynch
KAN BRUKE BEINA TIL MYE: Hekkeløperen Lolo Jones har tatt opp bobsleigh, og resultatene er gode allerede. I dag bidro hun til VM-gull for USA. Foto: SCANPIX/AP/Michael LynchVis mer

Nå har hekkejomfruen VM-gull i vintersport også

Friidrettsstjernen Lolo Jones viser nye talenter.

(Dagbladet): Den amerikanske hekkeløpstjernen Lolo Jones fikk spalteplass som forventet, da hun uttalte i sommer at det har vært tøffere å beholde jomfrudommen i 29 år enn å trene til OL i London.

Det virker i det minste som avholdenheten frigjør tid og energi til å gjøre det stort i idrett.

I dag tok nemlig Lolo Jones (nå 30 år) VM-gull i bobsleigh og skeleton, som del av USAs mixed-lag.

Gull inne og ute
Jones holdt ifølge USA Today i bremsene for Elana Meyers i kvinnenes bobsleigh-del av konkurransen, som også består av toerbob for menn og skeleton for begge kjønn.

USA vant til slutt gullet 0,24 sekunder foran Tyskland, og dermed kan Lolo Jones smykke seg med et VM-gull også i vinteridrett.

Under OL i sommer ble hun nummer fire på 100 meter hekk, men hun har tidligere tatt to VM gull innendørs.

Senest i oktober ble hun invitert til å prøve seg på bobsleighlandslaget til USA, og framgangen har åpenbart kommet raskt.

Stor medieoppmerksomhet
Lolo Jones er dypt religiøs, og det var i den forbindelse hun snakket om å vente med sex til ekteskapet i et HBO-intervju i mai i fjor.

- Dersom det er noen jomfruer der ute, vil jeg bare at de skal vite: Det er det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv. Å beholde jomfrudommen til jeg er gift har vært tøffere enn å trene til OL, tøffere enn å klare eksamen på college. Det er bare noe, en gave jeg ønsker å gi til mannen min en dag. Men reisen har vært vanskelig, fortalte 29-åringen.

ALLSIDIG: Jones tok fjerdeplass på 100 meter hekk i OL i sommer, og har flere VM-gull innendørs. Foto: SCANPIX/Ned Dishman/ Getty Images/AFP
ALLSIDIG: Jones tok fjerdeplass på 100 meter hekk i OL i sommer, og har flere VM-gull innendørs. Foto: SCANPIX/Ned Dishman/ Getty Images/AFP Vis mer

Jones sa samtidig at hun blant annet tyr til datingnettsider for å prøve finne en kjæreste som aksepterer valget hennes.

- Da jeg var 22, 24, var det søtt. Men fra 24 til 29 er det ikke søtt. Mange dømmer deg, og mange gutter ringer aldri tilbake etter at de finner det ut, sier hekkeløperen.

For to år siden risikerte Lolo Jones å måtte legge opp da hun måtte gjennom en komplisert ryggoperasjon.

Jones, som egentlig heter Lori, har også fått oppmerksomhet for at hun stilte opp tilnærmet naken i ESPNs «Body Issue» i 2009.