Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå har jeg brukt nok tid på det her

Treneren mener laget ikke har juksa.

FORSVARER LAGET: Bill Belichick, Patriots' hovedtrener, forsvarer laget som er under etterforskning av NFL. Her fra kampen mot Colts  18. januar. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
FORSVARER LAGET: Bill Belichick, Patriots' hovedtrener, forsvarer laget som er under etterforskning av NFL. Her fra kampen mot Colts 18. januar. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet:) New England Patriots har den siste uka vært i hardt vær, etter det kom frem at AFC-finalen mellom Patriots og Indianapolis Colts ble spilt med baller det ikke var tilstrekkelig luft i. I USA kalles skandalen bare «Deflategate».

Patriots' trener, Bill Belichick, kalte inn til en overraskende pressekonferanse på lørdag, hvor han fortalte om hva som ledet til NFLs etterforskning av laget.

- Det var på inget tidspunkt meningen at integriteten til spillet skulle testes, sa Belichick på pressekonferansen ifølge NFL.com.

Han mente laget hadde fulgt alle reglene etter boka, og innrømmet at han var «flau» over hvor mye tid som har blitt brukt på saken den siste uka.

Skylder på været Belichick fortalte media prosessen de har når de forbereder fotballene før kamper, og hvordan atmosfæriske forhold kan påvirke lufttrykket.

- Det er som når du går inn i bilen. Lyset kommer på og sier at du har lavt lufttrykk i dekkene, fordi den har stått ute over natta. Når du starter den og kjører, forsvinner lyset, sa Belichick.

Han presiserte at ballene ikke ble forberedt noe annet sted enn i garderoben eller i nærheten av den. Heller ikke i et varmt rom.

Kjente ikke forskjell Som en del av etterforskningen ble lagets quarterbacker spurt om å ta fotballer med forskjellig lufttrykk og gjette hvilke som var fylt forskjellig.

- Det var umulig for dem å finne ut hvilke som ikke hadde tilstrekkelig luft i seg. Noen klarte de å plukke ut, men de tok også feil med enkelte av ballene de plukket ut. Dere er velkomne til å prøve selv, sa treneren.

Forsvarte spillerne Patriots' quarterback, Tom Brady, er en av spillerne som har fått gjennomgå mye i det siste. Belichick tok Brady og resten av laget i forsvar under pressekonferansen.

- De er et fysisk og psykisk tøft lag som forbereder, jobber og trener hardt, og de har møtt alle utfordringer jeg har gitt dem. Det vet jeg fordi jeg jobber med dem hver dag. Dette laget var det beste laget i AFC-ligaen under den vanlige serien, og vi vant to kamper i sluttspillet mot to gode fotballag. Jeg er stolt av dette laget, sa Belichick.

Ifølge treneren, var lørdag siste dagen han ville snakke om temaet før Superbowl-finalen.

- Det er flaut hvor mye tid jeg har brukt på det her, når vi har andre viktige utfordringer foran oss. Vi har et stort spill, en stor utfordring for laget. Det er der fokuset skal være. Jeg har brukt mer enn nok tid på dette.

PRESSEKONFERANSE: New England Patriots-treneren Bill Belichick hadde kalt inn til en overraskende pressekonferanse, lørdag. Foto: AP Photo/Steven Senne
PRESSEKONFERANSE: New England Patriots-treneren Bill Belichick hadde kalt inn til en overraskende pressekonferanse, lørdag. Foto: AP Photo/Steven Senne Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media