- Nå har jeg brukt nok tid på det her

Treneren mener laget ikke har juksa.

FORSVARER LAGET: Bill Belichick, Patriots' hovedtrener, forsvarer laget som er under etterforskning av NFL. Her fra kampen mot Colts  18. januar. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
FORSVARER LAGET: Bill Belichick, Patriots' hovedtrener, forsvarer laget som er under etterforskning av NFL. Her fra kampen mot Colts 18. januar. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) New England Patriots har den siste uka vært i hardt vær, etter det kom frem at AFC-finalen mellom Patriots og Indianapolis Colts ble spilt med baller det ikke var tilstrekkelig luft i. I USA kalles skandalen bare «Deflategate».

Patriots' trener, Bill Belichick, kalte inn til en overraskende pressekonferanse på lørdag, hvor han fortalte om hva som ledet til NFLs etterforskning av laget.

- Det var på inget tidspunkt meningen at integriteten til spillet skulle testes, sa Belichick på pressekonferansen ifølge NFL.com.Han mente laget hadde fulgt alle reglene etter boka, og innrømmet at han var «flau» over hvor mye tid som har blitt brukt på saken den siste uka.

Skylder på været Belichick fortalte media prosessen de har når de forbereder fotballene før kamper, og hvordan atmosfæriske forhold kan påvirke lufttrykket.

- Det er som når du går inn i bilen. Lyset kommer på og sier at du har lavt lufttrykk i dekkene, fordi den har stått ute over natta. Når du starter den og kjører, forsvinner lyset, sa Belichick.

Han presiserte at ballene ikke ble forberedt noe annet sted enn i garderoben eller i nærheten av den. Heller ikke i et varmt rom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.