- Nå har jeg en bedre følelse

Ndure med full kontroll på 100 meteren.

FULL KONTROLL: Jaysuma Saidy Ndure gikk enkelt videre til semifinalen på 100 meter under EM i friidrett i Zürich i kveld.Foto:  AFP  / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
FULL KONTROLL: Jaysuma Saidy Ndure gikk enkelt videre til semifinalen på 100 meter under EM i friidrett i Zürich i kveld.Foto: AFP / OLIVIER MORIN / NTB ScanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Storfavorittene hadde imponert i hver sine heat før det norske medaljehåpet Jaysuma Saidy Ndure startet i det femte og siste heatet i hundremeterkvalifiseringen i friidretts-EM i Zürich i kveld.

Franskmennene Christophe Lemaitre og Jimmy Vicaut vant begge på gode tider, mens britene Dwain Chambers og James Dasalou gjorde det samme i sine heat.

Men til tross for at de tyngste favorittene viste muskler, var ikke «Jays» skrudd på da startsignalet gikk. Nordmannen kom dårligst ut av samtlige på startstreken, før han fikk opp farta.

- Jeg sovna litt i starten der, men så skrudde jeg litt på maskinen, og så var det greit, gliser en alltid like blid Ndure.

Tida 10.30 var til slutt den åttende beste tida i kvalifiseringen, og «Jays» vet han har mye å gå på før semifinalen i morgen.

- Nå har jeg en bedre følelse enn jeg hadde i går, sier «Jays».

Sprinteren har vært plaget med skade og allergi i hele sommer, og er svært usikker på formen. Trener Olav Magne Tveito sa i går at han ikke har vært mer eksplosiv på mange år, men at kneet kan gi seg når som helst.

I kveld kjente ikke «Jays» noenting til det, og best av alt, til tross for den elendige starten brukte ikke Ndure særlig energi på å løpe seg inn til tredjeplass i heatet.

- Nei, nei, nei, jeg brukte ingenting, skratter han overfor Dagbladet.

Nå skal han hjem til utøverhotellet og se på komedier.

- Nå skal jeg le litt, det er det aller beste, ler han.