-  Nå har jeg funnet flyten

Christian Berge har hatt en eventyrlig høst. Han vant kampen mot kreften, ble pappa og har nå fått beskjed av landslagssjef Gunnar Pettersen om at han er med i bruttotroppen i EM-troppen.

Endelig har lykken snudd for den norske Tysklands-proffen.

-  Det har vært utrolig tøft, men nå har jeg har verdens nydeligste sønn på to måneder som bare er snill, og føler at alt har gått veien i høst. Du kan vel si at jeg omsider har funnet flyten, sier Berge, som i går reiste fra Tyskland for å feire julen i Trondheim.

Gunnar Pettersen var i Tyskland og så oppgjøret mellom de «norske» klubbene Gummersback og Flensburg tirsdag kveld. Etterpå hadde han en lang prat med Berge som fikk beskjed om at han er med i Norges bruttotropp til EM på 21 menn.-  Det var utrolig artig, hadde ikke turt håpe på noe som helst. Deilig, og utrolig motiverende, sier Berge.

Bruttotropp

Troppen skal kuttes med fem menn etter treningssamlingen i Drammen fra 6-12. januar, som avsluttes med treningskamp mot Island i Kristiansund. Men under EM vil likevel Norge kunne benytte hele 19 av de 21 spillerne som offentliggjøres i dag.

-  En spesialregel som bare gjelder i EM, og som ble tatt i bruk i kvinnenes mesterskap i fjor, gjør at man kan bytte ut to spillere etter innledende, og ytterligere en i mellomspillet.

-  Vi kjenner nivået til Christian, og han har hatt såpass utvikling frem til nå at han kan være med å prege mesterskapet for Norge om fem uker om han fortsetter, mener landslagssjefen.

Tar tid

Det mener også forsvarskjempen Johnny Jensen, som selv er skadet, men håper å bli klar til EM.

-  Christian er en utrolig god spiller som vi kommer til å trenge dersom vi skal gjøre det godt i EM, slår Jensen fast.Berge tror også selv han.

-  Jeg har noe å bidra med, sier trønderen, som også er godt i gang igjen i Flensburg. Så langt har han fått med seg tre kamper side han dro tilbake etter å ha vunnet kampen mot kreften.-  Styrkemessig og håndballmessig går det veldig bra, men jeg merker at det tar tid å bygge opp kondisjon igjen. Jeg er jo ingen ungfole heller, humrer Berge, som har stående tilbud om å fortsette i Flensburg.

Fant ny kul

-  Jeg vil se an hvordan kroppen tåler mange harde økter på samlingen i Drammen før jeg tar en avgjørelse, sier han. Berge har kjempet seg tilbake fra kreften to ganger. Etter å ha blitt friskmeldt i desember i fjor, fant Berge tilfeldig en ny kul i februar. Kreften hadde spredt seg til lysken, og Berge måtte behandles med cellegift.

Det gjorde ham heldigvis helt frisk tidligere i høst.

Berge skal likevel igjennom en mindre operasjon i romjulen.

-  Jeg har en liten knute i lysken, men det er ikke kreft. Den irriterer meg likevel og jeg går og kjenner på den hele tiden, derfor vil jeg ta den vekk. Men det vil bare ta fem dager før jeg er tilbake i trening igjen, forteller Berge.PS!Den eneste overraskelsen i den norske bruttotroppen til EM som håndballforbundet offentliggjør i dag er kantspilleren Lars Erik Bjørnsen fra Kragerø. -  Ellers er det stort sett som ventet, bekrefter landslagssjef Pettersen.

GLAD: Det er under en måned siden Christian Berge spilte sin første håndballkamp på over et år, etter kreftsykdommen. Likevel er han tatt ut i EM-troppen.
Landslagssjef Gunnar Pettersen (t.v.) besøkte Berge i Tyskland denne uken.