VERDENS BESTE:  I kveld møter Cecilia Brækhus den amerikanske playmodellen Mia St. John i ringen i Frederikshavn. Ikke bare må bokseren utenlands for å få lov å bokse, men hun måtte også utenlands for å kunne bli verdens beste. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VERDENS BESTE: I kveld møter Cecilia Brækhus den amerikanske playmodellen Mia St. John i ringen i Frederikshavn. Ikke bare må bokseren utenlands for å få lov å bokse, men hun måtte også utenlands for å kunne bli verdens beste. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Nå har jeg funnet min plass som proffbokser

Slik ble Cecilia Brækhus verdens beste.

Følg Cecilia Brækhus' kamp mot Mia St. John i Dagbladets livestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus signerte i 2007 kontrakt med tyske Team Sauerland, og flyttet til Berlin for å trene. Siden da har hun utviklet seg til å bli en helproff bokser.

- At jeg flyttet til Berlin for å trene med Team Sauerland var helt avgjørende, sier Brækhus.

- Jeg har hatt en enormt stor utvikling. Da jeg kom til proffboksing var jeg europamester og hadde sølv fra vm som amatørbokser. Før det var jeg amatørkickbokser, og hadde em- og vm-gull. Så den amatørgreia lå dypt i meg, og det har tatt tid å omstille seg, men det har definitivt skjedd noe der det siste året. Det har tatt litt tid, men nå har jeg funnet min plass som proffbokser. 

En stjerne Nisse Sauerland i Team Sauerland ser klare forskjeller fra da Brækhus kom til Berlin, til den bokseren hun er i dag.

- Hun har utviklet seg til å bli en mer komplett bokser. Hun har modnet som menneske, fått mer selvtillit, og takler utfordringer på en annen måte. Hun har blitt en stjerne, og et symbol for kvinneboksingen. Det er noe av det jeg tror folk setter pris på ved henne, sier han.

Sauerland trekker fram Brækhus vilje og treningsmoral som noen av hennes sterkeste kort, og som har hjulpet henne dit hun er i dag.

- Hun elsker trening. Noen boksere liker ikke å trene så mye, men så har du noen som gjør det, som er idrettsutøvere. Cecilia er en ordentlig idrettsutøver, hun elsker å trene og jobbe.

Trent teknikk Han mener Brækhus var godt trent og fokuserte bra også før hun kom til Berlin, men at hun har tatt store steg siden hun kom dit.

- Med tanke på teknikk har hun utviklet seg. Hun gjør ikke småfeil lenger. Cecilia er et naturlig treningstalent, men på det tekniske har hun lært veldig mye i Berlin. Hun har trent med Georg Bramowski og Ulli Wegner, og har klart å ta et steg opp og blitt en profesjonell utøver.

Trener Georg Bramowski sier seg enig med Nisse Sauerland i at Brækhus har utviklet seg, og forteller at Brækhus er flink til å ta til seg læring, og bruke det på en riktig måte, både på trening og i kamp.

- Hun har utviklet seg veldig bra, hun har blitt verdens beste kvinnelige bokser, sier Bramowski, men legger til at hun også var veldig god da han begynte å trene med henne.

- Hun hadde grunnlaget etter amatørboksing, men vi jobbet mye med det tekniske og det taktiske ved å gå ti runder. Cecilia lærer veldig fort. Det vi forteller henne tar hun raskt med seg på trening og i ringen.

Gode forhold Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll mener det var avgjørende at Brækhus flyttet til Berlin.

- Hun har vært heldig som har fått muligheten i Team Sauerland, men hun har også jobbet beinhardt for det og ikke fått noe gratis. Alt er veldig proft, og det er ikke mange staller i Europa det er bedre å være i enn i Team Sauerland, sier han.

At Brækhus nå er en komplett bokser sier Hansvoll seg enig i.

- Jeg vet ikke om det er mulig å bli så mye bedre, for hun er veldig bra på veldig mye. Nå har hun funnet én stil, og jeg tror at hvis hun skal ta ett steg videre må hun reise og trene på nye steder for å få nye impulser.

PS! Kampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John går på Viasat 4. Sendingen begynner 18.30, og denne kampen er ventet å starte ca 23.00.