Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå har jeg skikkelig tro på kvartfinale

Norge knuste Østerrike og er videre i VM. Og nå er toppscoreren i ishockey-VM norsk!

BRILJANT: Anders Bastiansen (fra venstre), Eerikki Koivu, Mathis Olimb og Lars Erik Spets jubler over scoring mot Østerrike. Rekka med Bastiansen sto bak det meste i dagens kamp og nå er han også toppscorer i VM. Foto: EPA/FILIP SINGER/SCANPIX
BRILJANT: Anders Bastiansen (fra venstre), Eerikki Koivu, Mathis Olimb og Lars Erik Spets jubler over scoring mot Østerrike. Rekka med Bastiansen sto bak det meste i dagens kamp og nå er han også toppscorer i VM. Foto: EPA/FILIP SINGER/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Norge er klare for mellomrunden i ishockey-VM i Slovakia. Der venter Canada, Sveits og Frankrike for det norke laget, som imponerte stort i dagens kamp mot Østerrike.

- Nå har vi nådd det viktigste målet, å ikke gå inn i nedrykksspillet, sier en smørblid Lars Haugen til Viasat etter kampen.

Haugen hadde ikke en veldig travel kamp i det norske buret.

- Det er første gang jeg holder nullen på landslaget. Vi var enige om å gå ut friskt, vi får en tidlig ledelse og spiller veldig kontrollert.

Slår Sverige USA seinere i kveld og Norge blir nummer tre i gruppa, spiller vi i klokka 20.15 i morgen. Vinner USA og Norge blir nummer to, spiller vi klokka 16.15.

Norge tar med seg to poeng inn i mellomrunden fra seieren mot Sverige på straffer, og har gode sjanser til å nå en kvartfinale. Canada blir en svært tøff motstander, mens Frankrike og Sveits blir tøffe - men overkommelige - motstandere. Sveits tar med seg tre poeng inn i mellomrunden, mens Frankrike kun tar med seg ett.

Seks lag vil spille i mellomrunden, mens fire av dem går til kvartfinalen.

- Nå har jeg skikkelig tro på kvartfinale. Vi har en veldig god mulighet mot Frankrike og Sveits slår vi på en god dag, sier Lars Erik Spets.

I dagens kamp mot Østerrike var Norge nok en gang svært gode i den første perioden. Norge styrte det meste og ledet 3-0 etter den første perioden. Andre periode var jevnere, med mange undertall for Norge, men takket være en fantastisk prestasjon av dagens store norske spiller, økte Norge ledelsen på tampen av perioden.

Anders Bastiansen snurret rundt med det østerrikske forsvaret og gjorde jobben enkel for Lars Erik Spets foran mål. Den målgivende pasningen gjorde også Bastiansen til VMs toppscorer med seks målpoeng (scoringer pluss målgivende).

- Bastiansen er sterk med pucken og gjør en fantastisk jobb når han vender bort mannen sin. Jeg lurer meg inn på bakre stolpe og de er en fantastisk pasning, skryter Spets av Bastiansen etter kampen.
I den tredje perioden ga Østerrike opp og leverte et par stygge taklinger. Philippe Lakos gikk seint inn på Martin Laumann Ylven som ble liggende på isen og vri seg i smerter. Laumann Ylven forlot isen med en kneskade, det er ennå ikke klart hvordan det gikk.

Bastiansen ga seg imidlertid ikke og økte ledelsen på toppscorerlista. Fra kort hold satte han pucken i nettaket bak den østerrikske keeperen.

- Det er kjempegøy. Nå må vi nyte seieren, vi gjør en fantastisk bra match. Vi har slått både Frankrike, Sveits og Canada før, vi må bare fortsette å spille slik vi har begynt, sier en sindig Bastiansen, som også ble kåret til kampens beste spiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media