Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå har Keeper-Katrine også blitt målfarlig

Og det er ikke tilfeldig.

MÅLKÅT: Katrine Lunde Haraldsen er ikke bare god til å stoppe skudd, hun er også målfarlig selv. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
MÅLKÅT: Katrine Lunde Haraldsen er ikke bare god til å stoppe skudd, hun er også målfarlig selv. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

|||• Lørdag 12.15: Følg Norge - Japan i Dagbladets livestudio.

SUZHOU (Dagbladet): Katrine Lunde Haraldsen (29) er en av Norges viktigste spillere. Det er nærmest en forutsetning for norsk VM-suksess at hun har et godt mesterskap.

Og hun pleier jo å levere varene.

De siste åra har Lunde Haraldsen også vært glitrende framover. Ikke bare i form av kontringspasninger, men også når det gjelder mål. Tre landslagsmål på to og et halvt år lar seg høre når du er målvakt.

- Det er nok ikke helt tilfeldig, for jeg trener jo mye på langpasninger med tanke på kontringer. Det er dessuten ikke så mange målvakter som er gode til å være sweeper, og da kan jeg fort få muligheten fra eget felt, sier Katrine til Dagbladet.

Studerer målvaktene
Hun scoret sitt første landslagsmål mot Danmark for to og et halvt år siden. Deretter fulgte hun opp med et EM-mål mot Russland i fjor og en ny scoring mot danskene i verdenscupen tidligere denne sesongen.

I tillegg puttet Katrine mot landslagskollega Kari Aalvik Grimsbø i Champions League-kampen mot Byåsen for et par måneder siden.

Kanskje blir det flere mål her i VM-byen Suzhou, Katrine forteller nemlig at hun på mange måter kan planlegge det litt - selv om det der og da handler om instinkt.

- De som ikke er så gode til å ligge som sweeper, kan ofte bli stående litt midt i mellom. Dette kan jeg forberede meg på.

- Så du vet før en kamp at her kan du få muligheten?

- Ja, for jeg kan jo studere keeperne. Jeg visste at Kari ikke er så glad i den rollen.

Handler om selvtillit
Du skal ha litt selvtillit når du tør forsøke på noe slikt. Det er selvfølgelig vanskelig også å tre gjennom en god kontringspasning i mange situasjoner, men hvis du skyter og bommer - da kan det se litt dumt ut.

Spesielt hvis du har en medspiller på vei framover i god posisjon.

- Er du trygg nok til å gjøre dette også i en helt jevn kamp.

- Ja, det tenker jeg ikke så mye på. Hvis selvtilliten er god er det bare å skyte, men det samme gjelder jo vanskelige pasninger også.

- Hvordan er treffprosenten din?

- Jeg har bommet noen ganger, men det er ikke snakk om så mange skudd. Jeg tror treffprosenten er ganske god, selv om den isolert sett fort kan bli relativt lav med bare tre scoringer på landslaget.

VIKTIG FOR VM-SUKSESS: Det er slik vi er vant til å se Katrine Lunde Haraldsen, etter at hun har reddet et skudd. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VIKTIG FOR VM-SUKSESS: Det er slik vi er vant til å se Katrine Lunde Haraldsen, etter at hun har reddet et skudd. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media