Nå har Lillestrøm spilt 17 seriekamper på rad uten å vinne

Godset topper Tippeligaen etter seier på Åråsen.

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Strømsgodset 0-1.

Strømsgodset leder Tippeligaen, i det minste i noen timer, etter at Adama Diomande ble matchvinner mot hardtslitende Lillestrøm på Åråsen i ettermiddag.

- Vi har en fantastisk lagmoral. I dag vinner vi på den igjen. Adam et par kjemperedninger, og er kampens gigant, synes jeg. Vi blir presset av et godt Lillestrøm-lag med gode spillere og klarte å nøytralisere de fleste av dem, så dette smaker deilig, sier Alexander Aas.

LSK har nå gått hele 17 ligakamper uten å vinne, og har ikke tatt tre poeng siden Sarpsborg 08 ble slått 7. august i fjor.

Bekymringsfullt for trener Magnus Haglund må det også være at heller ikke spillet til laget hans var et lyspunkt denne gangen, og igjen misbrukte Lillestrøm, med Bjørn Bergmann Sigurdarson i spissen, med store sjanser.

- Vi er inne tung periode. Det går ikke vår vei om dagen, så det er ikke noe moro å spille akkurat nå, erkjenner kaptein Frode Kippe.

Sløste Strømsgodset hadde en ball i nettet allerede etter fire minutter på Åråsen, men Alexander Aas ble korrekt avvinket for offside etter å ha styrt et frispark i mål.

I stedet fikk LSK løftet laget og skapte et par gode sjanser, men der manglet det som har manglet hele denne sesongen: Gode avslutninger.

Bjørn Bergmann Sigurdarson misbrukte hjemmelagets største før pause, helt frispilt av Johan Andersson, men alene med Adam Larsen Kwarasey ble skuddet for puslete, og keeperen hindret enkelt scoring.

Etter 25 minutter tok Godset ledelsen.

Defensiv dødball skal være blant Lillestrøms styrker, men Palmi Rafn Palmasons markeringsjobb sto ikke til godkjent da Mohammed Abus fine cornerserve traff hodet til Adama Diomande inne i feltet.

Diomande hadde ristet seg løs fra islendingen, og styrte enkelt inn 1-0.

Tungt for LSK, som fortsatte å sløse med sjansene fram mot pause.

Sjansefattig Fredrik Stoor ville ha straffe etter å ha blitt felt av Alfred Sankoh nede ved dødlinja, men Tom Harald Hagen og hans assistenter bedømte den situasjonen som skjedd akkurat utenfor sekstenmeteren. Trolig en grei avgjørelse.

Like før pause skulle LSK ha utliknet. Igjen var forarbeidet vakkert, Petter Vaagan Moen kunne avslutte i strålende posisjon inne foran mål, men igjen ble skuddet satt rett på Larsen Kwarasey.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund gjorde to bytter i pausen, Luke Rodgers kom inn for å støtte Palmason og Sigurdarson foran, men lite stemte for de gule i første del av andre omgang.

Ronny Deila satte inn Peter Kovacs på topp for Godset, som virket komfortable med ettmålsledelse på Åråsen.

Det betød en sjansefattig andre omgang.

Tjue minutter før slutt fikk likevel LSK en ny sjanse til å utlikne. Strømsgodset klarte ikke å klarere etter et frispark, ballen landet i beina på Bjørn Bergmann Sigurdarson, men igjen nølte islendingen.

Sigurdarson skjøt hull i lufta fra 11 meter, og frustrasjonen kunne høres tydelig blant publikum på Åråsen.

Det ble faktisk LSKs siste forsøk.

De risikerer nå bli passert av Stabæk, og havne desidert sist i Tippeligaen. Strømsgodset kan starte lørdagskvelden som serieleder.