Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lionel Messi vant fram i varemerkerettssak i EU-domstolen

Nå har Messi retten på «MESSI»

Lionel Messi, en av de mest kjente fotballspillerne i verden, vant torsdag fram i EU-domstolen og kan markedsføre sportsutstyr under sitt eget merkenavn.

Lionel Messi har planer om å utnytte sin egen merkevare. Foto: AP Photo/Paul White
Lionel Messi har planer om å utnytte sin egen merkevare. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer

Den argentinske Barcelona-stjernen har i sju år kjempet mot den spanske sykkelutstyrsprodusenten Massi, som ville nekte Messi å registrere sitt etternavn som merkenavn på grunn av faren for forveksling.

EU-domstolen slår fast at Messi er for berømt til å bli forvekslet med andre lignende merkenavn.

- Lionel Messi kan nå fritt registrere sitt varemerke «MESSI» for sportsutstyr og -klær, heter det i EU-domstolens avgjørelse.

Den kom bare noen dager etter at Messi hadde tatt over lønnstoppen fra Cristiano Ronaldo som den beste gasjerte fotballspilleren i verden, ifølge France Football.

Barcelona-stjernen har en årslønn på 1,22 milliarder kroner (126 millioner euro) inkludert bonuser og utenomsportslige inntekter. Hans rival i Real Madrid tjener «bare» 933 millioner kroner (96 millioner euro).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media