I SØKELYSET:  José Mourinho har fått godkjent planene sine om å spare spillere mot ligalederen. Arkivfoto: AP / NTB Scanpix.
I SØKELYSET: José Mourinho har fått godkjent planene sine om å spare spillere mot ligalederen. Arkivfoto: AP / NTB Scanpix.Vis mer

Nå har Mourinho fått grønt lys av Chelsea til å hvile spillere mot Liverpool

Vil spille med reservene i nøkkelkampen.

(Dagbladet): Chelsea-hierarkiet har gitt José Mourinho grønt lys til å spille med reservene mot Liverpool på søndag, skriver The Guardian.

Disse planene ble diskutert med administrerende direktør, Ron Gourlay, sportsdirektør, Michael Emenalo og Bruce Buck. Deretter ble forslaget videresendt til Roman Abramovitsj på et styremøte onsdag, som godkjente planene, skriver den britiske avisa.

Dermed stiller klubben seg bak den karismatiske trenerens ønske om å «satse alt» på kampen mot Atlético Madrid i Champions League-semifinalen tre dager senere.

Den første matchen endte 0-0, etter at Chelsea «parkerte bussen» foran egen 16-meter, noe som sikret et bra resultat, men som ikke begeistret Rune Bratseth nevneverdig.

Innledet disiplinærsak Denne «reservelags-godkjenningen» fra Chelsea-styret kan hjelpe litt på humøret til den portugisiske treneren og laget hans, som er i noe hardt vær om dagen.

I går kveld ble det kjent at Englands fotballforbund har innledet disiplinærsak mot Chelsea-trioen José Mourinho, Ramires og Rui Faria etter helgas hjemmetap mot Sunderland.

Midtbanespiller Ramires beskyldes for å ha brukt albuen mot Sebastian Larsson mens ballen var et annet sted. Dermed kan Ramires straffes på grunnlag av videobevis.

Treneren Rui Faria er beskyldt for upassende oppførsel og ufin eller fornærmende språkbruk overfor fjerdedommeren i samme match.

Mourinho må svare for at han sarkastisk gratulerte Dean og dommersjef Mike Riley rett etter Sunderland-kampen.

Skadeutsatt I tillegg til de kontroversielle episodene, fikk Chelsea skader på flere viktige spillere under matchen mot de spanske serielederne.

Peter Cech fikk skulderen ut av ledd, og lite tyder på at den vanligvis så solide tsjekkeren spiller noe mer fotball denne sesongen. Og forsvarsbautaen John Terry rekker kun en eventuell CL-finale, etter skaden han pådro seg.

Chelsea er fem poeng bak ligalederne fra Liverpool idet tre runder gjenstår. Liverpool er i kjempeform, og har solide elleve seiere på rad i Premier League, og til sammen 16 kamper uten tap i PL.

Det siste PL-tapet kom faktisk mot Chelsea på Stamford Bridge 29. desember i fjor, men dette tror ikke Mourinho laget har kapasitet til å gjennomføre nå. Det han ser på som et altfor tett kampprogram, er grunnen til at Mourinho nå ønsker å hvile spillere i det som er en nøkkelkamp for lagene i tet.

- Det faktum at kampen er på søndag: Jeg mener det skaper et problem, ikke for meg, men for dem som avgjør at kampen skal spilles søndag i stedet for lørdag eller fredag, sa Mourinho, på en pressekonferanse etter kampen i Madrid tirsdag kveld.