Live-published photos and videos via Shootitlive

Norge i VM-kvalifisering: 10 mål på to kamper.

Nå har Norge funnet scoringsformen. Overbeviste da de utklasset Slovakia

Strålende start på VM-kvalifiseringen.

  • Norge - Slovakia 6-1 (6-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Veien mot Frankrike 2019 er lang, og har akkurat startet, men Norge har fått en best mulig start på kvalifiseringen til VM.

Fredag vant kvinnelandslaget 4-1 over Nord-Irland. Tirsdag kveld fulgte de opp med en ny storseier da Slovakia gjestet Sarpsborg stadion.

Til slutt sto det 6-1 på måltavla i østfoldbyen.

- Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og fantastisk fornøyd med førsteomgangen. 6-0 er veldig, veldig bra. Vi skaper mange målsjanser, men er også bra i forsvarsspillet, sier landslagssjef, Martin Sjögren.

Ti mål på to kamper

På tre kamper i EM-sluttspillet i sommer ble det null scoringer på tre kamper. Nå står landslaget med ti nettkjenninger på to kamper i VM-kvalifiseringen.

Sjögren tror noe av årsaken ligger i motstanden.

- Vi har arbeidet med angrepsspillet, men det er klart at det er en nivåforskjell nå sammenlignet med EM. Likevel, ti mål på to kamper er uhørt bra. Det tetter til seg i internasjonal fotball, og man ser ikke så store sifre så ofte lenger, forteller han.

Tidenes største seier

Norges største seier gjennom tidene kom mot nettopp Slovakia, da lagene møttes for første gang i 1995. Den gangen vant kvinnelandslaget hele 17-0, og da lagene gikk til pause i Sarpsborg var man nesten i rute til et lignende resultat.

Allerede etter tre minutter satt Lisa-Marie Utland inn kveldens første scoring. Spissen dempet en langball fra Stine Pettersen Reinås på brystet, vendte om på femøringen, og puttet ballen i det lengste hjørnet på halvvolley.

Kun fem minutter senere var det spissmakker Elise Thorsnes sin tur til å score. Avaldsnes-spissen ble spilt gjennom forsvaret til Slovakia og stormet bestemt mot mål. Alene med keeper Maria Korenciova var Thorsnes kontrollert i avslutningsøyblikket, og sendte ballen i hjørnet.

Iskald lobb

Slovakia hadde lite å by mot Norge, og det nærmeste de kom i løpet av kampens første 45 minutter var et feilslått innlegg som endte på toppen av Ingrid Hjelmeseths tverrligger.

Før første omgang var halvspilt satt 3-0 scoringen for Norge. Landslaget spilte fint rundt på venstre kant og Kristine Minde fikk slått ballen presist inn i feltet langs bakken. Guro Reiten la først ballen til rette på ett touch, før hun trillet den forbi keeper.

Fem minutter senere var Reiten tilrettelegger i stedet for målscorer. Caroline Graham Hansen spilte vegg med midtbanespilleren, og kom alene med keeper. Kantspilleren var iskald i avslutningsøyeblikket og lobbet ballen over keeperen og i mål.

To straffespark

Før lagene rakk å gå til pause fikk Norge to straffespark.

Først ble Graham Hansen felt og skadet inne i 16-meteren. Mens Wolfsburg-proffen fikk behandling, trappet Maren Mjelde opp for å ta straffesparket. Det satt hun kontant lavt i venstre hjørne.

Fire minutter før pause pekte dommeren på krittmerket igjen. Keeperen felte Lisa Marie Utland på klønete vis, og denne gangen var Graham Hansen på banen og klar til å ta straffe. Den satt hun i det samme hjørnet som Mjelde, bare litt høyere. Dermed gikk Norge til pause med en 6-0 ledelse.

Nullen sprakk

Før kampen hadde Norge en målsetning om å holde nullen. I sommerens mesterskap var mangelen på mål fremover et åpenbart problem, men også den manglende evnen til å holde nullen skapte problemer.

Etter 53 minutter røk derimot lagets mål om et rent bur.

Slovakia fikk spilt seg rundt på høyrekanten, og innlegget ble sendt presist til Klaudia Fabova. Hun hadde få problemer med å bredside ballen inn i nettet bak Hjelmeseth.

Nederland neste

Slovakia hevet seg betraktelig etter pause, og evnet å presse Norge dypere i banen de siste 45 minuttene.

Det førte igjen til at Norge skapte langt mindre, og dermed ble det en målfattig omgang sammenlignet med den første.

- Vi detter i andreomgangen. Vi blir litt for stillestående, det er for store avstander og litt for mange feil med ballen. Vi slipper inn ett mål, men herregud, 6-1 er mer enn godkjent, er Guro Reitens dom over Norges kamp.

Med seieren over Slovakia har Norge vunnet begge kampene i VM-kvalifiseringen så langt. Det gjør at de for øyeblikket topper gruppe 3. Den største utfordreren i gruppespillet er EM-mesteren, Nederland.

De møter Norge i Nederland 24. oktober.