SEKS LØP: Petter Northug mener han kan kjempe om medale i alle VM-øvelsene i Val di Fiemme. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SEKS LØP: Petter Northug mener han kan kjempe om medale i alle VM-øvelsene i Val di Fiemme. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Nå har Northug bestemt seg

Vil gå alt i VM.

(Dagbladet): Petter Northug har vært usikker på om han skal gape over alle de seks distansene under VM i Val di Fiemme. Og den klassiske sprinten, som er VMs åpningsøvelse, har vært distansen han har vært mest i tvil om.

Nå har Northug imidlertid varslet sprinttrener Ulf Morten Aune om at han ønsker å gå sprinten.

- Petter har kommet fram til at han ønsker å gå alle de seks øvelsene i VM, sier Northugs trener Trond Nystad til Dagbladet.

- Hvorfor?

- Fordi han mener at han kan kjempe om medalje i alle de seks øvelsene. Det er det dette handler om. Derfor kan det også hende han ombestemmer seg. Det vil alltid være en fortløpende vurdering, poengterer Nystad.

Northug kvalifisert Ulf Morten Aune ønsker ikke å kommentere hvilket svar han har fått fra Northug.

- Det synes jeg Petter skal får lov til å fortelle selv, sier han.

Men han bekrefter at 27-åringen er kvalifisert for laget.

- Vi har fire plasser, og til nå er det fire løpere som har skilt seg litt ut, poengterer han.

Det gjelder Northug, som ble nummer tre på den klassiske sprinten i Kuusamo. Det gjelder Eirik Brandsdal, som har vært på pallen i begge de klassiske sprintene i verdenscupen. Det gjelder Pål Golberg, som var på pallen i Liberec. Og det gjelder veteranen Ola Vigen Hattestad, som ble nummer åtte i Liberec i sitt comeback etter et langt konkurranseavbrekk.

Fem sprintere VM-uttaket finner sted lørdag, etter de individuelle løpene under NM på Vang. Norge kan ta ut 12 langrennsløpere av hvert kjønn.

- Jeg regner kanskje med at vi kommer til å ta ut fem løpere til sprinten. Om en av løperne allerede lørdag vil få status som reserve, får vi se på. Det kommer også litt an på hvordan løpere som Eldar Rønning og Sjur Røthe, som også kommer til å gå distanserenn i VM, gjør det i NM, sier Ulf Morten Aune til Dagbladet.

Petter Northug går for øvrig ikke fredagens NM-sprint, som er Aunes siste mulighet til å finsikte VM-laget.