ROPTE FORGJEVES: Kenny Dalglish var glødende engasjert på sidelinja under gårsdagens kamp mot Stoke, og særlig i de situasjonene der Mark Clattenburg overså Liverpools rop på straffespark. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
ROPTE FORGJEVES: Kenny Dalglish var glødende engasjert på sidelinja under gårsdagens kamp mot Stoke, og særlig i de situasjonene der Mark Clattenburg overså Liverpools rop på straffespark. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Nå har også Dalglish fått nok av dommerne

Bryter eget prinsipp og vil klage til FA.

(Dagbladet): Siden Kenny Dalglish gjorde comeback som Liverpool-manager i januar, har han hatt som prinsipp å ikke kritisere dommeren.

Etter 0-1-tapet mot Stoke i går greide han imidlertid ikke å holde maska - og anklaget dommerstanden for å ha sviktet Liverpool i sesongstarten.

- Hvis vi fortsetter å spille på denne måten vil vi klare oss fint, men hvis vi fortsatt skal få svi for ting utenfor vår kontroll og myndighet, blir det noe annet. Det har vært kontroversielle avgjørelser i alle av våre fire første kamper, og hver eneste av dem har gått mot oss, hevder Dalglish ifølge klubbens hjemmeside.

Refset Ferguson
I mars tok han et oppgjør med dommersytingen fra blant annet sir Alex Ferguson, som på det tidspunktet var i hardt vær med FA etter å ha filleristet Martin Atkinson.

- Noen ganger tror man at de som roper høyest får mer fordelaktig beslutninger, men det ville være helt urettferdig. Da jeg kom tilbake til Liverpool, ble vi gjort oppmerksom på Respekt-kampanjen som er der for å beskytte dommerne. Jeg mener vi har fulgt den. Vi har aldri kritisert dommerne, sa Dalglish da.

Nå føler han kanskje at Liverpool har vært for snille gutter, og at det er på tide å si fra.

- Det er viktig å respektere dommerne, men det er enda viktigere at dommerne respekterer klubben min, Liverpool, sier han.

Forstår ikke straffesparket
I Stoke-tapet i går kom kampens eneste mål etter at Jamie Carragher tok livtak på Jonathan Walters innenfor 16-meteren, og fikk straffe mot seg.

- Jeg kan bare ikke se hvordan det var straffe, sier Dalglish.

I tillegg følte Liverpool seg snytt for opptil flere straffespark selv, som da Luis Suarez vippet ballen opp i overarmen på Matthew Upson på overtid. Men Mark Clattenburg nektet å blåse, og fikk støtte av blant andre Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Vil spørre eierne om råd
Dalglish mener like fullt tiden kan være moden for å sende en formell klage på dommerne til FA

- Hvis jeg føler at vi som klubb lider på noen som helst måte, blir jeg kanskje nødt til å gjøre det samme som andre har gjort før meg, og se om det kan gavne oss. Jeg vil snakke med eierne først og høre hva de mener, for det siste jeg ønsker er å ødelegge for denne klubbens mulighet til suksess, sier han.

I går ødela Liverpool litt for seg selv også, for de hadde mer enn nok sjanser til å få med seg alle poengene hjem til Anfield. Etter pause var det stort sett spill mot ett mål, og Jordan Henderson og Charlie Adam greide kunststykket å spolere fem sjanser i løpet av ti sekunder.

Men Stokes kyniske tilnærming ga resultatet de ønsket seg, og akkurat det har ikke Dalglish problemer med.

- Vi har ingenting å klage på når det gjelder Stoke. De spilte veldig, veldig tøft, og de spilte godt. De fikk målet sitt, forsvarte seg godt og modig, og så hadde de den nødvendige flaksen, sier han.