Champions League: Barcelona-Manchester United

Nå har også Ole Gunnar Solskjær erfart hva det vil si å bli lekt med av Messi og deilige Barcelona

Faktum traff Ole Gunnar Solskjær etter ti gode minutter på Camp Nou. Han trenger bedre fotballspillere.

DEN FØRSTE AV TO: Lionel Messi (tv) har akkurat tatt ballen fra Ashley Young, slått tunnel på Fred og skutt ballen utenfor David de Geas rekkevidde til 1-0 Barcelona. Det var spilt drøyt 15 minutter på Camp Nou og kampen om semifinaleplassen var i realiteten over. Manchester United var i alle sammenhenger sjanseløse. Foto: Josep LAGO / AFP
DEN FØRSTE AV TO: Lionel Messi (tv) har akkurat tatt ballen fra Ashley Young, slått tunnel på Fred og skutt ballen utenfor David de Geas rekkevidde til 1-0 Barcelona. Det var spilt drøyt 15 minutter på Camp Nou og kampen om semifinaleplassen var i realiteten over. Manchester United var i alle sammenhenger sjanseløse. Foto: Josep LAGO / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Barcelona-Manchester United 3–0 (2-0), 4–0 sammenlagt

BARCELONA (Dagbladet): Manchester United vinner ingenting denne sesongen. Det var det ikke mange som hadde regnet med da Ole Gunnar Solskjær plukket opp bitene etter José Mourinho heller. Men forskjellige håp ble tent med den umiddelbare suksessen etter managerskiftet, først i FA-cupen, så i Champions League.

Nå er det definitivt over på alle fronter.

Det sørget to grove feil, Lionel Messi og et veldig mye bedre fotballag for.

ERFARINGER ER DET viktigste Manchester Uniteds ferske og umeritterte manager tar med seg fra sin fjerde kveld på høyt europeisk nivå. Mot Paris, selv om det endte lykkelig til slutt, fikk han føle på hvilke mangler laget hans har.

Mot Barcelona, etter ti strålende åpningsminutter, ble han hamret i hodet med dem.

Rundspilt og ydmyket.

MANCHESTER UNITED ER per dato et helt ålreit fotballag som kan levere i rykk og napp, men det er selvfølgelig ikke nok for Manchester United bare å være ålreit. Den moderne utgaven av Manchester United skal være veldig mye mer enn det. Manchester United slik vi er blitt kjent med dem etter troférevolusjonen på 90-tallet skal være en tittelutfordrer i alle turneringer.

Det er titler og trofeer som er Sir Alex Fergusons ettermæle.

Det var med titler og trofeer han skapte og oppdro dem.

Og det er kravet om konkurransedyktighet på alle arenaer som fikk klubben til å satse på Ole Gunnar Solskjær.

I Sir Alex Fergusons navn, og med "Sjefens" velsignelse.

I BAKKANT AV 180 minutter mot Barcelona er det bare å fastslå at det er et stykke dit, faktisk veldig langt. Manchester United er per dato ikke gode nok mot verdens beste. De mangler litt på alt. Og for å komme dit trenger Ole Gunnar Solskjær veldig mye mer enn tid og terping på treningsfeltet.

Han trenger nye spillere.

Han trenger mer kvalitet på mange plasser.

Han trenger egentlig et nytt lag.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR var avhengig av noe helt spesielt for å komme ut på topp denne kvelden på Camp Nou. Akkurat slik Sir Alex Ferguson trengte et lite mirakel for 20 år siden. Det fikk han altså ikke. For ti av 90 minutter, selv om Uniteds åpning både var god, sjokkerte og gjorde Barcelona nervøse og usikre, er egentlig som ingenting på dette nivået.

Etter Ashley Youngs balltap til 1–0 Messi var det i realiteten slutt.

Etter David de Geas kjempetabbe til 2–0 Messi var det svarte natta.

DA MANCHESTER UNITED tapte 1–0 hjemme på Old Trafford var det ikke håpløst. Jeg synes faktisk United-prestasjonen onsdag for ei uke siden, om du evner å bryte ned kampen i perioder, hadde mye godt for seg. Men det var ikke godt nok, akkurat som den gode åpningen på denne kampen ikke var god nok.

Skal du komme ut på topp mot Messi og kompani er slurv, balltap og keepertabber i kategorien selvmål det siste du kan tillate deg.

Å SPILLE MOT Barcelona når Messi er i humør er en brutal øvelse alle dager. Det er Manchester United det foreløpig siste laget til å erfare. Først fikk de ikke betalt da de åpnet kampen strålende. Etter det fikk de ikke fikk tak i ballen. Og slik har nå også Ole Gunnar Solskjær erfart det Sir Alex Ferguson opplevde en gang eller to mot Barcelona, den totale ydmykelsen det er å bli lekt med i Champions League.

Gamlesjefen tok det på hakespissen, reiste seg og fortsatte å vinne trofeer.

Den nye må også reise seg, og begynne å vinne dem.

FOR Å FÅ til det må han 1) få betydelige midler til disposisjon, 2) være brutalt ærlig mot seg selv og den spillerstallen han har til rådighet per dat, og 3) ta det som for mange kan føles som brutale avgjørelser. Det er nemlig ikke godt nok å være god fotballspiller om du skal vinne Premier League og pokalen FC Barcelona kaller den vakreste av dem alle, Champions League-trofeet.

Du må være bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer