KRITISK: VIF-trener Kjetil Rekdal frustrerer seg over dommerprestasjonene i Norge.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KRITISK: VIF-trener Kjetil Rekdal frustrerer seg over dommerprestasjonene i Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Nå har Rekdal fått nok: - Dommerne må skjerpe seg!

Tar et oppgjør med dommerne.

Molde - Vålerenga 0-0

MOLDE (Dagbladet): Vålerenga kapret et knallsterkt bortepoeng mot Molde og var godt fornøyd med det.

Men de følte seg samtidig snytt.

Årsaken til det var det som skjedde i det 14. spilleminutt: Islendingen Elias Mar Omarsson fikk muligheten fra start for første gang og løp seg helt fri alene med keeper.

Da Vegard Forren kom tøft inn bakfra i duellen, falt islendingen i bakken. Majoriteten av aktørene som Dagbladet pratet med, mente at det burde ha vært straffespark og rødt kort.

VIF-trener Kjetil Rekdal er blant dem.

- Det er helt vilt at det ikke dømmes straffe der. Det skulle vært straffe og rødt kort. Hvis vi hadde ledet 1-0 og spilt med én mann mer resten av kampen, er det klart at seiersmulighetene hadde vært langt større, sier Rekdal til Dagbladet.

Nå tar han et oppgjør med dommerstanden i Norge.

- Dommerne må skjerpe seg. Dette skjer for andre gang på rad. Det er store og avgjørende dommerfeil hver eneste runde, mener VIF-treneren.

- Vi må kunne forvente at de presterer bedre enn dette. Det er selvfølgelig ingen enkel jobb å være dommer, og jeg skal ikke stå her og si at det går mer utover oss enn andre. Men det blir feil å tenke at det jevner seg ut over en hel sesong. Dommerne må rett og slett bli bedre, sier Rekdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forren uenig Også Kjetil Wæhler mente det var straffespark.

- Ja, det var den mest soleklare situasjone i kampen, sier VIF-stopperen.

Forren var imidlertid uenig med Vålerenga-leiren.

- Det var en 50/50-duell. Jeg prøvde å unngå å felle han. Jeg er kanskje så vidt borti, men ikke med armene i hvert fall. Jeg synes ikke det er nok til å dømme traffe, sier landslagsstopperen til Dagbladet.

- Jeg synes det var mye rar dømming begge veier. Det ble blåst litt for mye, mener Forren.

Selv om aktørene fra Oslo-klubben var mest misfornøyd med dommeren, var det Molde som var mest misfornøyd med resultatet sett opp mot spill og sjanser.

- Vi skaper flest målsjanser og er en bedre enn Vålerenga. Vi burde vunnet denne kampen, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Ingen defensiv taktikk Det var ikke Rekdal uenig i.

- Ett poeng her i Molde er et knallresultat. Det er vi veldig fornøyd med. Vi får kampen på våre premisser i en halvtime i 1. omgang, men det er ikke nok. Etter det er det Molde som styrer. De skaper vel sju-åtte store målsjanser, sier VIF-treneren.

- Mot slutten blir vi for baktunge. Molde trykker oss bakpå. Det var ikke fordi vi hadde noen defensiv taktikk. Men i sluttminuttene satset vi riktignok på å ta med oss ett poeng her. Det har jeg ingen problem med å innrømme, forteller Rekdal.

Han har hatt suksess med å satse offensivt i sluttminuttene i tidligere bortekamper.

- Ja, det har vi hatt. Men jeg følte ikke dette var kampen for å ta stor risiko. Uavgjort i Molde er veldig bra, konkluderer 46-åringe.