Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne Riise klar for Rollon

Nå har Riise signert for ny klubb. Derfor vil ikke NFF gripe inn denne gang

Norges Fotballforbund oppfordrer samtlige klubber til å være lojale mot deres verdier, men vil ikke foreta noe etter at John Arne Riise i går kveld signerte for Sportsklubben Rollon.

HJEMME: John Arne Riise  trives godt i hjembyen Ålesund og signerte i går kveld for sunnmørsklubben Rollon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HJEMME: John Arne Riise trives godt i hjembyen Ålesund og signerte i går kveld for sunnmørsklubben Rollon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var mye støy rundt John Arne Riises retur til norsk fotball da han til slutt signerte for gamleklubben Aalesund før forrige sesong. Overgangen satt imidlertid langt inne, all den tid Liverpool-legendens Betsson-avtale var uforenlig med Norges Fotballforbunds spillpolitikk.

Til slutt terminerte Riise kontrakten med Betsson for å muliggjøre drømmen om å avslutte karrieren med lillebror Bjørn Helge Riise. Drømmen ble en realitet, og brødrene spilte vårsesongen sammen på Color Line Stadion, før storebror valgte å legge skoene på hylla i sommer.

Skoene tok han ned igjen i comebacket i India i vinter, før Riise la opp igjen i mars, men nå gjør et slags comeback for Sportsklubben Rollon i 4. divisjon på Sunnmøre. I går kveld skrev 36-åringen under for 4. divisjonsklubben, noe både Riise og Rollon bekrefter på Twitter.

Riise restartet Betsson-avtalen etter at han ga seg i AaFK i sommer. I så måte er det betimelig å spørre: Er en avtale med en utenlandsk spillselskap forenlig med spill i lavere divisjoner? Hva er forskjellen på denne overgangen og forrige sesongs omstridte konflikt?

NFFs oppfordring

Norges Fotballforbunds kommunikasjonssjef Ynge Haavik svarer følgende på problemstillingen:

- Norsk fotball og norsk idrett har sagt tydelig ja til norsk spillpolitikk og Norsk Tipping. Denne modellen vil være avgjørende for utviklingen av hele norsk idrett, i tillegg til at Norsk Tipping er en sentral samarbeidspartner for NFF, sier Haavik til Dagbladet

- Dette er først og fremst et verdispørsmål, og vi er glade for at en klar majoritet i norsk fotball opptrer lojalt i et så viktig spørsmål. Vi kommer ikke til å foreta noe i forhold til denne konkrete saken.

- Er dette fordi dere skiller mellom spill på øverste og lavere nivå og at det må være snakk om profesjonell fotball om dere skal gripe inn?

- NFF verken vil eller kan foreta oss noe i denne saken. Men vi vil oppfordre alle til å slutte lojalt til norsk spillpolitikk, som har hatt og har stor betydning for det aktivitetstilbudet norsk idrett gir til tusenvis av barn og unge, oppfordrer Haavik.

Rollons svar

Sportslig leder i Sportsklubben Rollon, Christian Haugen, forteller at klubben informerte både Norges Fotballforbund og Sunnmøre Fotballkrets i forkant av avtalen.

- Jeg tolker det slik at dette gjelder bare fra 3. divisjon og oppover, men jeg vil ikke uttale meg noe mer om Betsson-avtalen. Først og fremst er det selvfølgelig veldig artig å få med John Arne. Det gir nok litt ekstra oppmerksomhet både på og utenfor bana, forteller Haugen til Dagbladet.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

- Hvordan fikk akkurat Rollon Riises signatur?

- Han har lyst til å spille litt fotball og være i et fotballmiljø, hvor også både Bjørn Helge og onkelbarna er i klubben fra før.

Kan bli brukt som spiss

Haugen kan ikke love Riise at han får starte de kampene han ønsker.

- Det gjenstår å se. Vi har en stor stall, så han må nok trene for å få spille han som alle andre. John Arne skal i hvert fall trene her så ofte han kan.

Riise ble brukt mye i en uvant sentral midtbanerolle i comebacket i AaFK forrige sesong. Selv ville venstrebacken helst spille midtstopper. I Rollon kan det bli en ny rolle for mannen med flest landskamper for Norge gjennom tidene.

- Vi kan kanskje bruke ham som spiss? Det er vel det eneste han ikke har prøvd. John Arne hadde for øvrig en god økt i går. Konkurranseinstinktet er det i hvert fall ikke noe å si på, sier Haugen og smiler.

Riise spilte for indiske Chennaiyin i fjor høst etter å ha spilt vårsesongen for Aalesund. Tidligere har sunnmøringen representert klubber som Liverpool, Roma, Monaco, Fulham, APOEL og Dehli Dynamos.