SATSER VIDERE: Eldar Rønning har fått svar på hva som var feil sist vinter. Nå satser han videre for å ta tilbake landslagsplassen han mistet etter en skuffende sesong. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SATSER VIDERE: Eldar Rønning har fått svar på hva som var feil sist vinter. Nå satser han videre for å ta tilbake landslagsplassen han mistet etter en skuffende sesong. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Nå har Rønning endelig funnet ut hva som ødela VM-sesongen

Mistet landslagsplassen.

(Dagbladet): Eldar Rønning (32) hadde store planer for vinteren som gikk. Han skulle blant annet vinne VM-gull på 15-kilometeren i Falun.

Slik gikk det som kjent ikke. Eldar kom ikke til start. Han ble ikke en gang tatt ut i VM-troppen.

Og for liksom å understreke hvor dårlig det gikk sist vinter, mistet han også landslagsplassen sin.

Men den som måtte tro at disse smellene betyr slutten på Eldar Rønning som toppløper, tar feil. I alle fall ifølge Eldar Rønning.

- Jeg føler jeg fortsatt har mye å gi. Det akter jeg å gjøre også. Det blir full satsing på meg i alle fall fram til OL i Korea i 2018, sier han til Dagbladet.

Den satsinga skal han gjøre sammen med langløpslaget Team United Bakeries.

- Jeg ville være på et lag, ha et treningsfellesskap. Og på United Bakeries er det folk jeg kjenner godt og som er blant verdens beste skiløpere, sier Rønning, som i går ble lagkompis med folk som Johan Kjølstad, John Kristian Dahl og Tore Bjørseth Berdal. Også Simen Østensen, som i likhet med Rønning røk ut av landslaget i vår, kommer til å gå for dette laget til vinteren.

Fikk unntak Team United Bakeries har uttalt at de vil rendyrke langløpsprofilen sin, men gjør et unntak for Eldar Rønning.

- Jeg har fått lov til å priotere å komme inn på verdenscuplaget. Det er jeg takknemlig for. Men jeg kommer også til å gå noen langløp, sier Rønning til Dagbladet.

- Jeg ser virkelig fram til å komme i gang med hardtreninga igjen. Jeg tror vi har en del vi kan lære av hverandre, sier Eldar om de andre løperne på laget.

Hadde betennelse Eldar Rønning har hatt ei lengre treningspause etter den skuffende sesongen sist vinter. Han ville ha svar på hva som var feil før han startet hardkjøret. Og det har han fått.

- Kroppen reagerte merkelig sist vinter. Jeg hostet og harket så snart jeg anstrengte meg og jeg hadde mye slimdannelse i halsen. Det gikk ikke an å gå fort med de reaksjonene.

- Men nå har jeg vært gjennom noen omfattende tester, og legene har funnet ut at jeg har gått rundt med en betennelse i spiserøret i hele vinter. Den er sannsynligvis årsaken til problemene jeg har hatt, sier Eldar Rønning til Dagbladet.

- Og den lar seg behandle?

- Jada. Det er bare å ta noen tabletter, så skal den være borte.

- Det betyr?

- At det blir full satsing og at jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme med inn på verdenscuplaget igjen. Jeg tenker både på VM i Lahti og OL i Sør-Korea de neste sesongene, sier Rønning, som også har fått en ny personlig sponsor som bidrar til satsinga utenfor landslaget.

- På vei til Svalbard møtte jeg en nordlending som ville hjelpe til. Han mente det var for gæli at jeg ikke lenger var med på landslaget.

Det synes han forsåvidt selv også. Og er det opp til ham selv, skal tilværelsen på utsida bli kortvarig.