GODFØLELSEN: Nils Johan Semb sier i et intervju med NTB at han nå har funnet godfølelsen etter seks poeng på to kamper. Foto: Scanpix
GODFØLELSEN: Nils Johan Semb sier i et intervju med NTB at han nå har funnet godfølelsen etter seks poeng på to kamper. Foto: ScanpixVis mer

Nå har Semb funnet godfølelsen

Men lover at landslaget ikke tar av.

||| Forrige gang Norge deltok i et sluttspill var Nils Johan Semb landslagssjef. Nå følger han Drillos siste eventyr med A-landslaget som fornøyd toppfotballsjef. Etter seirene mot Island og Portugal, har Norge fått en perfekt inngang på EM-kvaliken. Målet er deltakelse i Polen og Ukraina om to år. - Det er en god følelse (å stå) med full pott. Mer enn det kan vi ikke ha. Vi har fått godt betalt fordi resultatene er i overkant av prestasjonen. Det er såpass tett og små marginer at vi også kunne ha stått med bare to poeng. Gruppen er veldig tøff, men vi har festet et godt grep selv om Danmark også kom godt ut med seier i sin første kamp. En god start, oppsummerer Semb i et intervju med NTB. Spesielt er han fornøyd med den defensive organiseringen. Den kan ta oss til det første sluttspillet siden EM i 2000. - Det er et veldig solid håndverk som ligger i bunn. Ikke bare at vi er bunnsolide defensivt, men at vi også offensivt skaper store sjanser. Vi har større og flere sjanser enn Portugal, og skal ikke la oss lure av at Portugal hadde ballen mest, for det er fint lite de skaper. De hadde én stor sjanse på 90 minutter, og det har ofte vært bildet når lag møter Norge. Det gir meg en trygghet på at vi kommer til å ta mye poeng i denne gruppen, tror toppfotballsjefen.
Langpasning versjon 2.1 Da Egil «Drillo» Olsen tok Norge til verdensmesterskapene i USA og Frankrike på 1990-tallet ble A-landslaget kjent verden rundt for langpasningen, den fra Stig Inge Bjørnebye til Jostein Flo langt oppe på motsatt side. Elsket av de fleste nordmenn, hatet av utlendinger som heller vil se spill på fot. - Hva mener du er den største forskjellen mellom Drillo på 1990-tallet og nå? - Største forskjell er at vi ikke lenger har den typiske Bjørnebye/Flo-pasningen, langpasningen på duell med stuss der vi jobbet hardt etter. Det er flere strenger å spille på. Vi bruker ballen mer i laget og midtbanen mer i den oppbyggende spillet. Langpasningen er med nå også, men ofte slik at den blir slått i rom i stedet eller slått på føtter til John (Carew) dersom han er oppspillspunkt. Nå prøver vi å finne føtter eller rom han kan løpe i, ikke så mye på duell, forklarer Semb.
Tar ikke av Han nekter å la noen som er involvert rundt A-landslaget å ta av foran kampen mot Kypros (8/10). - Folk tar av, men ikke vi. Vi er såpass ydmyke at vi vet at vi har fått i overkant bra betalt for prestasjonene. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen mot Portugal, men gjør vi en ny omgang lik den første mot Island, kan vi tape mot hvem som helst. Kypros har gode resultater hjemme, og klubbene er med i mesterligaen. Spiller du 4-4 mot Portugal i Portugal, så tror jeg ikke noen av oss rundt landslaget går i den fellen. Kanskje heller ikke publikum, for de ser nok også at dette ikke blir lett. - Kan vi begynne å lære oss rekkefølgen på polske konsonanter? - Nei, det tror jeg du må vente litt med. Er du veldig optimistisk, kan du tjuvstarte litt, men jeg tror jeg ville ventet litt til, ler Semb. Med seier mot Kypros er vi litt nærmere målet om EM-sluttspillet i 2012. Da vil entusiasmen og godfølelsen bli enda sterkere.

(NTB)