Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå har Sparta Sarpsborg matchball

Én kamp unna å bli norsk mester.

KAN AVGJØRE HJEMME: Om Henrik Malmström og Sparta Sarpsborg vinner neste kamp på hjemmebane kan ingen frariste dem NM-tittelen. Nå leder de 3-1 i kamper. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KAN AVGJØRE HJEMME: Om Henrik Malmström og Sparta Sarpsborg vinner neste kamp på hjemmebane kan ingen frariste dem NM-tittelen. Nå leder de 3-1 i kamper. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Sparta Sarpsborg er årets norske mester i ishockey om de slår Stavanger lørdag. Torsdag vant de 3-0 på bortebane i den fjerde NM-finalen.

Dermed leder de 3-1 i antall kamper i en finale som spilles best av sju oppgjør.

Bortelaget var best i Stavanger. Den første perioden endte målløs. I annen periode scoret først Henrik Malmström. Det skjedde i powerplay, der mannen som dominerte den første finalekampen, ble spilt opp av Jonas Elofsson.

Elofsson var også mannen bak pasningen da Sparta Sarpsborg scoret igjen i overtall i siste periode. Denne gangen var det Dion Knelsen som nettet. Samme mann la på til 3-0 senere i perioden.

- Det ville ha stått 2-2 i kamper om de hadde vunnet. Derfor var dette en kamp vi måtte vinne. Det var årets viktigste kamp. Nå har vi muligheten til å avgjøre, sa tomålsscorer Knelsen til TV 2.

Stavanger-trener Petter Thoresen tok tapet med fatning. Nå skal det godt gjøres om laget gjentar bedriften fra i fjor da de vant den store pokalen.

- Vi må score mål for å vinne. I dag manglet vi først og fremst kvalitet, men også litt flyt. Vi pådro oss for mange utvisninger, og Sparta var det beste laget, mente Thoresen overfor TV 2.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media