KAN AVGJØRE HJEMME: Om Henrik Malmström og Sparta Sarpsborg vinner neste kamp på hjemmebane kan ingen frariste dem NM-tittelen. Nå leder de 3-1 i kamper. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KAN AVGJØRE HJEMME: Om Henrik Malmström og Sparta Sarpsborg vinner neste kamp på hjemmebane kan ingen frariste dem NM-tittelen. Nå leder de 3-1 i kamper. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Nå har Sparta Sarpsborg matchball

Én kamp unna å bli norsk mester.

Sparta Sarpsborg er årets norske mester i ishockey om de slår Stavanger lørdag. Torsdag vant de 3-0 på bortebane i den fjerde NM-finalen.

Dermed leder de 3-1 i antall kamper i en finale som spilles best av sju oppgjør.

Bortelaget var best i Stavanger. Den første perioden endte målløs. I annen periode scoret først Henrik Malmström. Det skjedde i powerplay, der mannen som dominerte den første finalekampen, ble spilt opp av Jonas Elofsson.

Elofsson var også mannen bak pasningen da Sparta Sarpsborg scoret igjen i overtall i siste periode. Denne gangen var det Dion Knelsen som nettet. Samme mann la på til 3-0 senere i perioden.

- Det ville ha stått 2-2 i kamper om de hadde vunnet. Derfor var dette en kamp vi måtte vinne. Det var årets viktigste kamp. Nå har vi muligheten til å avgjøre, sa tomålsscorer Knelsen til TV 2.

Stavanger-trener Petter Thoresen tok tapet med fatning. Nå skal det godt gjøres om laget gjentar bedriften fra i fjor da de vant den store pokalen.

- Vi må score mål for å vinne. I dag manglet vi først og fremst kvalitet, men også litt flyt. Vi pådro oss for mange utvisninger, og Sparta var det beste laget, mente Thoresen overfor TV 2.

(NTB)