Nå har Start plukket 13 poeng på seks kamper

Kriger seg ut av bunnstriden.

Matthías Vilhjálmsson scoret begge målene i Starts 2-0-seier søndag.

Mons Ivar Mjeldes mannskap har hanket inn 13 av 18 mulige poeng siste seks kamper. Det har løftet Start opp på trygg grunn, men bare tre poeng skiller ned til kvalifiseringsplassen.

- Vi skal telle opp til slutt, men vi må ta flere poeng om vi har tenkt å være i denne divisjonen framover, sa Mjelde til CMore.

Nullen i tre kamper på rad For Sogndal kommer nedrykksnervene så smått. Laget tapte søndag sin tredje kamp på rad. Med 29 poeng ligger SIL poenget foran Start.

- Dette ble ikke den kampen vi hadde håpet på. Vi får skylde på oss selv, sa Sogndals trener Jonas Olsson.

Vilhjálmsson scoret nylig tre ganger i 7-0-seieren mot Sandnes Ulf. Islendingene fortsatte med to fine scoringer søndag, begge etter pasning fra venstrebacken Rolf Daniel Vikstøl.

- Vi matchet de (Sogndal) i duellspillet og hadde noen fine angrep som gjorde at vi kunne scoret mer enn to mål, sa Mjelde.

 SNUOPERASJON:  Matthías Vilhjalmsson scoret begge målene da Start tok tre viktige poeng i bunnstriden. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Matthías Vilhjalmsson scoret begge målene da Start tok tre viktige poeng i bunnstriden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er mest fornøyd med at vi holdt nullen for tredje kampen på rad og at vi vant. Det eneste det handler om i dette gamet er å vinne, la Mjelde til.

Over 10.000 på tribunene 1-0 kom etter 28 minutter. Med venstrefoten kunne Vilhjálmsson scoret fra seks meter etter et fint innlegg fra Vikstøl, som hadde kommet fram på sin side.

Tidlig i 2. omgang vartet Vilhjálmsson opp med en brassescoring som fikk det til å koke blant de over 10.000 tilskuerne i Kristiansand.

Start møter Tromsø (b) i neste runde. Sørlendingene har også igjen Sarpsborg (h), Rosenborg (h), Strømsgodset (b), Lillestrøm (h) og Molde (b).

Sogndal har igjen Strømsgodset (h), Odd (b), Vålerenga (h), Sandnes Ulf (h), Hønefoss (b) og Aalesund (h). (©NTB)