Blir proff. Som ventet blir Magnus Cort Nielsen å finne på et World Tour-lag neste år. De utvalgte er Orica GreenEdge, og danske er naturligvis strålende fornøyd med sitt gjennombrudd. Foto: Even Emberland/procycling.no
Blir proff. Som ventet blir Magnus Cort Nielsen å finne på et World Tour-lag neste år. De utvalgte er Orica GreenEdge, og danske er naturligvis strålende fornøyd med sitt gjennombrudd. Foto: Even Emberland/procycling.noVis mer

Nå har superdansken funnet nytt lag

Blir proff neste år.

(procycling.no): Danske Magnus Cort Nielsen har herjet i det europeiske sykkelfeltet i år, og har ved flere anledninger satt både norske og internasjonale ryttere på plass.

Når kalenderen viser 19. juni, står den unge dansken med ti etappeseire for året. Det er like mange som superstjernen, André Greipel.

Nå har 21-åringen signert proffkontrakt med australske, Orica GreenEdge fra og med 2014. Det skriver cykelmagasinet.dk.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har hatt en fantastisk sesong, og gleder meg til nye utfordringer, sier Cort til det danske sykkelnettstedet.

- Kan vinne proffløp allerede neste år I Orica GreenEdge mottas dansken med åpner armer.

- De unge rytterne vi har er de beste av de beste. Vi vil hjelpe Magnus til å vinne enda flere løp, og tror han kan ta en profesjonell seier allerede neste år, sier sportsdirektør i laget, Matthew White.

I danske Cult Energy Vital Water ønsker man sin elev lykke til på ferden.

- Jeg tror det var lurt, nå er han klar til nye utfordringer. Vårt mål i Cult er å få talenter til å lykkes, og det har vi virkelig klart i dette tilfellet, sier sportslig ansvarlig i klubben, Michael Skelde.

Herjet med nordmennene Det danske supertalentet gjorde seg for alvor kjent i Norge da han viste seg fram under Tour des Fjords i år. Bare ett sekund skilte han fra Alexander Kristoff som vant rittet sammenlagt.

Dansken tok imidlertid ungdomsstrøya og ble andremann i poengkonkurransen.

Senest sist helg var Cort i duell med en nordmann igjen. Da var det Daniel Hoelgaard sammen med Vegard Stake Laengen, samt Team Joker som fikk smake danskens medisin.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)