- Nå har vi det helt forferdelig

Tromsø rykket ned etter å ha blitt overkjørt av Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Brann - Tromsø 4-1 (2-1)

BERGEN (Dagbladet): Tromsø ble sendt nord og hjem fra Bergen med tap. Dermed blir det 1. divisjon neste år.

- Dette er mitt verste minne fra Brann Stadion, sier Branns eks-trener Steinar Nilsen til Dagbladet etter det sure tapet.

- Akkurat nå har vi det helt forferdelig hele gjengen. Det er det verste jeg har vært med på på fotballbanen. Det føles vanvittig skuffende, sa Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen til TV 2.

Brann hadde kun æren å spille for, mens Tromsø måtte vinne for å ha en mulighet til å overleve i Tippeligaen. Denne miksen førte til en spennende og underholdende førsteomgang på Brann stadion i kveld.

Åpnet best Hjemmelaget åpnet best, og skapte for en gangs skyld underholdning i høst. I løpet av de første 20 minuttene burde både Brann og Tromsø scoret. Zdenek Odrasek fikk en storsjanse alene med Brann-keeper i det 18. minutt, men bommet.

I det 21. minutt danset Amin Askar seg fri på høyrevingen. Innlegget hans ble kontant nikket i mål av Branns Birkir Sævarsson.

Men Tromsø fortsatte trykket. Tre minutter etter at Brann scoret, fikk Tromsø straffe. Thomas Kind Bendiksen sørget for fortsatt Tippeliga-håp for nordlendingene.

Etter 32 minutter burde Zdenek Odrasek ført Tromsø opp i ledelsen, men avslutningen var for dårlig alene med Branns sisteskanse, Piotr Leciejewski.

Applaus ved pause Begge lag vekslet mellom å ha det beste spillet, men Brann var nok ørlite kvassere offensivt enn gjestene.

I det 41. minutt ble Sævarsson meid ned av Ruben Kristiansen. Erik Huseklepp var sikker fra straffemerket, og førte rødtrøyene opp i ledelsen.

Brann kunne gå til pause til applaus fra publikum. Det begynner å bli noen måneder siden sist.

Men nordlendingene skal ha honnør for at de bidro til en underholdende omgang hvor det lett kunne stått 4-4 etter de første 45. minuttene.

Måtte angripe Tromsø måtte naturligvis angripe etter pause, men det var Brann som spilte best, og hadde stort sett kontroll.

OVERKJØRTE:  Brann overkjørte Tromsø på Brann Stadion - og knuste nordlendingenes håp om fornyet kontrakt i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OVERKJØRTE: Brann overkjørte Tromsø på Brann Stadion - og knuste nordlendingenes håp om fornyet kontrakt i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Hyggelig var det nok for bergenserne at deres «gamle helt» Erik Huseklepp lekte seg med velkjente finter og driblinger i kveld. Han var en konstant uromoment for nordlendingene som ikke fikk helt has på den hengslete bergenseren.

Men denne kvelden var det Branns polakk som fikk tromsøværinger over hele landet til å rive av seg håret.

I det 71. minutt fikk Odrasek nok en 100 prosent sjanse fra tre meter, men Branns sisteskanse var «verdens beste keeper» som fansen bak ham sang ved flere anledninger, og med et byks stoppet headingen til Tromsø-spissen.

Noen minutter senere var det Ruben Kristiansens tur til å fotvile, da Piotr nok engang vartet opp med en mesterlig redning. Etter disse to sjansene gikk litt av luften ut av gjestene.

Askar nok en gang Så raknet det helt i det 76. minutt. Branns reserve, Kristoffer Larsen raidet langs høyrevingen, og innlegget landet vakkert i beina på Amin Askar som blåste inn 3-1. Da skjønte nok de fleste tromsøværingene hvor de skulle spille neste år. Askar på sin side ble toppscorer i Brann med 10 mål i år.

Branns unggutt, Håkon Lorentzen sørget for å øke ledelsen til 4-1 i det 90. minutt.

Brann trengte dette sportslige løftet etter en høst med konstant motvind utenfor banen og dårlig spill på banen.

For Tromsøs del begynner nå samtalene med dagens trener, Steinar Nilsen, om han skal lede gutan tilbake til Tippeligaen.

DEPPET:  Tromsø rykker ned til Adecco-ligaen neste år, etter å ha tapt 4-1 for Brann. Tromsø-spillerne deppet naturlig nok etter kampslutt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DEPPET: Tromsø rykker ned til Adecco-ligaen neste år, etter å ha tapt 4-1 for Brann. Tromsø-spillerne deppet naturlig nok etter kampslutt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer