Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå har vi full pott, gutter. Herlig!

Johnny Jensen ga avansement til Montenegro på bekostning av Russland. - Jeg turte ikke å skyte, sier han.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Norge - Montenegro 27-22.

Norge var sikret gruppeseieren før kampen, og seieren betyr at de norske gutta tar med seg fire poeng til mellomrunden i Stavanger.

Gunnar Pettersens menn har nå et fantastisk utgangspunk og en semifinaleplass er absolutt innen rekkevidde.

- Dette var bra. Men vi bar kanskje preg av utgangspunktet, og derfor ble vi litt nølende, oppsummerer landslagssjef Gunnar Pettersen kampen for TV 2.

Jensen ga avansement til Montenegro

De norske gutta jublet selvfølgelig over denne triumfen etter kampen, men Montenegro-spillerne jublet enda mer. De er nemlig klare for sluttspillet, med bedre målforskjell.Derfor kastet de seg også om halsen på Johnny Jensen etter kampen, for han ga bort ballen til Montenegros benk i stedet for å skyte på et direktefrikast i siste sekund.

- Jeg visste at en scoring kunne utgjøre forskjellen for Russland, men jeg tok ikke sjansen på å skyte over de serberne der, sier en smilende Jensen til TV 2, med henvisning til montenegrinerne i forsvarsmuren.

Så spørs det hvor begeistret russerne er for at nordmannen ikke engang forsøkte å skyte ...

PERFEKT UTGANGSPUNKT: Norges Frode Hagen flankert av f.v. Zoran Roganovic, Mladen Rakcevic, Petar Kapisoda og Ratko Djurkovic i kampen mellom Norge og Montenegro i gruppe B i innledende runde av håndball-EM i Drammen søndag kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
PERFEKT UTGANGSPUNKT: Norges Frode Hagen flankert av f.v. Zoran Roganovic, Mladen Rakcevic, Petar Kapisoda og Ratko Djurkovic i kampen mellom Norge og Montenegro i gruppe B i innledende runde av håndball-EM i Drammen søndag kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Sleit i starten

Norge fikk det knalltøft fra start, og montenegrinerne sparte ikke på noe i duellene. Bakover på banen sleit gutta mye, og midt i den første omgangen brølte Johnny Jensen så høyt til lagkameratene at alle i hallen hørte det.

Sideforlyttingen var for dårlig og gutta var ikke tøffe nok i kroppen på dem.

Steinar Ege hadde heller ikke dagen i mål, og var langt unna verdensklassespillet han leverte fredag. Han slapp inn de seks første skuddene, og tok ikke mye etter dette heller. Derfor kom Ole Erevik inn for første gang i EM etter 20 minutter.

Framover på banen var jubilant Jan Thomas Lauritzen frisk i starten. Han scoret tre ganger og skaffet ei straffe og en utvisning. Lauritzen har flest landslkamper på herresida, og spilte med flagget på brystet for 250. gang mot Montenegro.

- Jeg er godt fornøyd med kampen, det er godt å få noen mål, sier Lauritzen til Dagbladet.no.

Pettersen var imidlertid ikke så veldig fornøyd med det defensive i starten av 1. omgang.

- Nå er det for store avstander. Vi må jobbe mer sideveis. Fotarbeid, gutter, sa landslagssjef Gunnar Pettersen i den første time-outen.

image: - Nå har vi full pott, gutter. Herlig!

Ingen kontringsmål

Kristian Kjelling fikk sjansen fra start for første gang i EM. Fram til denne kampen hadde oslogutten bare spilt 14 minutter og 27 sekunder i mesterskapet.

Frode Hagen har vært veldig god, og Kjelling har blitt sittende på benken. Men han var frisk da han kom inn mot slutten mot russerne på fredag - og fikk sjansen på ny i kveld.

Kjelling scoret på to av fire skudd, og ble etter hvert erstattet av Hagen igjen i angrep.

Mot slutten av omgangen rykket Norge litt fra, og vi gikk til pause med en femmålsledelse.

Ole Erevik sto veldig godt mellom stengene etter pause, men Norge hadde likevel problemer med å øke ledelsen. Gutta bommet for mye framover - og kontringsspillet satt ikke. I løpet av 60 minutter ble det ikke ett eneste kontringsmål.

Rødt til Lund

De norske gutta virket lite fornøyd med de spanske dommerne, og populariteten steg ikke akkurat da Børge Lund fikk direkte rødt kort fire minutter slutt, da han rev ned en motspiller.

image: - Nå har vi full pott, gutter. Herlig!

Veldig synd, for Lund var absolutt på gang og hadde akkurat scoret to kjappe da dette skjedde.

- Det var en tøff kamp. De spiller hardt, men ikke så stygt. Jeg synes det røde kortet til Børge var litt strengt idømt. Vi spiller tross alt på hjemmebane, så det hadde holdt med en tominutter, sier Frank Løke til Dagbladet.no.

Selv om ikke alt gikk på skinner i kveld, virket Pettersen fornøyd i den siste time-outen:

- Nå holder vi det bare bakover. Hva skal jeg egentlig si nå? Nå har vi fire poeng, gutter. Herlig!

Norge spiller mot Polen (tirsdag), Slovenia (onsdag) og Kroatia (torsdag) i mellomspillet.

• Her kan du se alle resultatene og tabellene

VILL JUBEL: Montenegro-spillerne var overlykkelige over å ha sikret seg en plass i sluttspillet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media