ÆRLIG TALT: Martin Andresen har et ambivalent syn på RBKs Champions League muligheter, og VIF-treneren er ikke redd for å si hva han mener.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÆRLIG TALT: Martin Andresen har et ambivalent syn på RBKs Champions League muligheter, og VIF-treneren er ikke redd for å si hva han mener.Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Nå har vi hørt det også

Danskene rister på hodet av debatten om RBKs europacupspill.

||| • I fotballstudio kl. 20.45: FC København - Rosenborg (1-2)

(Dagbladet): Vålerenga-trener Martin Andresen skapte debatt denne uka, da han gjorde det klart at han håper Rosenborg mislykkes mot FC København i Parken i kveld.

Nils Arne Eggen svarte med hoderisting, mens FCK-trener Ståle Solbakken takket for sympatien med litt støtte.

I Danmark skjønner de ingenting.

- Nå har vi hørt det også. Ledere fra de andre norske fotballklubbene håper at Rosenborg ryker ut mot FCK. Forklaring: Jo, det vil gi Rosenborg et altfor stort økonomisk forsprang i forhold til alle de andre dersom de kommer med i Champions League. Skøre kugler! Hvis det er en klubb som har vært et 400-hesters diesellokomotiv for norsk fotball, så er det Rosenborg, takket være en fantastisk evne til å slå seg gjennom til Champions League, skriver Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen i sin kommentar i dag.

Lettere å hente spillere
Og Allan Olsen får støtte av danske klubbledere.

- Når det er et dansk lag med i Champions League kommer det flere penger inn i dansk fotball, og det sprer seg i hele systemet. Det kan kun være positivt for dansk fotball. Den blir mer profilert, og jo mer prestisje som er på spill, jo lettere blir det å hente spillere til Danmark, sier sportsdirektør i Midtjylland, Jens Ørgaard, til sporten.dk.

Et nytt Champions League-eventyr for Rosenborg i høst vil gi trønderne økonomiske muskler til å fortsette i like suveren stil som de har vist så langt denne sesongen, og det er nettopp den begrunnelsen Martin Andresen bruker for å forsvare sitt syn.

I Danmark er det et ekstra element at dersom Brøndby og OB kvalifiserer seg for Europa League i morgen, vil danskene trolig sannsynlighet skaffe seg nok koeffisientpoeng til å få en sikker Champions League-plass neste sesong.

Det betyr en ekstra 100-millioners gulrot for den som vinner Superligaen.

OPPGITT: - Det er jo bare tøv, sa Nils Arne Eggen om Andresens uttalelser.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OPPGITT: - Det er jo bare tøv, sa Nils Arne Eggen om Andresens uttalelser. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det er helt fantastisk å tenke på at vi framover ikke bare skal spille om en pokal, men at det i enden av regnbuen ligger 100 millioner kroner og venter. Det blir en helt ny form for turnering. Uansett hva folk tror, så sitter vi altså og håper på andre klubber i Europa - noe annet vil være for kortsiktig. Man kan heller ikke avvise at sponsorene får øynene opp for dansk fotball som et helt annet produkt, sier AaB's sportsdirektør Lynge Jacobsen.

Frykter ikke monopol
Hverken han eller Ørgaard frykter for at FCK skal få monopol på toppfotball i Danmark, selv om de skulle ta de neste to ganger 100 millionene.

- Det er jo ingen som vet hvem som vinner mesterskapet om to år. Det kan like gjerne bli oss, eller Randers, sier Lynge Jacobsen.

FCK-trener Ståle Solbakken påpekte i går at det er nyttig for norsk fotball med suksess internasjonalt for klubbene, men han forstår likevel hvordan Martin Andresen tenker.

- Jeg tror Martin først og fremst tenker på at han har veldig lyst til å vinne serien neste år. Han ser at han har godt ungt lag på gang. Om han får bygge på det med et par nye spillere, kan det være mulig. Men om Rosenborg får 100 millioner, blir det vanskeligere. Jeg tror Martin sier det mange tenker, sier Solbakken til Dagbladet.

FORSTÅR: - Martin sier det mange tenker, mener FCK-trener Ståle Solbakken.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FORSTÅR: - Martin sier det mange tenker, mener FCK-trener Ståle Solbakken.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer