- Nå har vi satt oss i respekt!

Norge spilte en omgang det lukter gull av mot Russland.

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Norge - Russland 29-26. De norske håndballjentene har ladet opp til EM - som er halvannen uke unna - på olympisk grunn rundt Mjøsa. Etter en treningsuke som ble avsluttet med tre kamper denne helga, begynner det virkelig å lukte av jentene.

Det lukter godt, det lukter medalje.

Og med tanke på kveldens 2. omgang mot Russland er det ingen grunn til å ikke snakke om gull.

Det må så fall være for å dempe forventningene, men det skal være unødvendig - stammen i dette laget er tross alt regjerende europamestere.

Snakker ikke om gull

- Vi snakker ikke om gull, bortsett fra når vi snakker med dere. Ikke ellers, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.no.

Veldig mye snudde da hun kom inn etter pause. Larvik-spilleren er flink til å gå rett på mål, selv om det står store russere i veien.

- Karo bidrar veldig i overgangsspillet. Vi var litt stasjonære i 1. omgang, men med Karoline snudde det. Hun er kanskje bedre enn noen gang, sier landslagssjef Marit Breivik.

HÆRFØRER: Else-Marthe Sørlie Lybekk tok ansvar da Norge slet før pause mot Russland. Etter pause spilte håndballjentene strålende. Foto: SCANPIX
HÆRFØRER: Else-Marthe Sørlie Lybekk tok ansvar da Norge slet før pause mot Russland. Etter pause spilte håndballjentene strålende. Foto: SCANPIX Vis mer

Visekaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk spilte nok en god landskamp. Hun er den spilleren Breivik trekker fram når hun skal plukke ut én spiller som har imponert i Møbelringen Cup.

Selv er Leipzig-spilleren mest opptatt av å snakke om laget.

- Vi viste i kveld at vi kan slå hvem som helst. Vi hadde respekt for russerne, men var ikke redd for dem. Nå har vi satt oss i respekt foran EM, sier Sørlie Lybekk til Dagbladet.no.

Få redninger - mange feil

Det var en jevn start på kampen, og de to lagene fulgte hverandre tett som to nyforelskede tenåringer.

Men de norske jentene virket likevel litt nervøse, og gjorde mange tekniske feil. Vanligvis så sikre Gro Hammerseng gjorde hele fem feil i førsteomgangen i Håkons Hall.

Russerne rykket fra midtveis i omgangen, men Norge klarte å komme opp i ryggen deres igjen - da Hammerseng Sørlie Lybekk tok ansvar.

Så raknet det litt igjen og Russland gikk til pause med en firemålsledelse.

- Nå har vi satt oss i respekt!

Katrine Lunde var tilbake i mål i kveld etter at en lårskade satte henne ut fra de to forrige kampene, men førstevalget hadde ingen stor førsteomgang. Hun reddet bare fem av 20 skudd.

- I pausen snakket vi om å få justert litt i forsvar, sette sjansene og være mer tålmodig i angrep. Vi ville også få inn Kro, for å få til bedre overganger, sier Hammerseng til Dagbladet.no.

For en opphenting!

Etter hvilen vartet Norge opp med strålende håndball. Spesielt Hammerseng og Dyhre Breivang skjøt nettmaskene varme, Norge scoret fem på rad, og da ti minutter var spilt av omgangen ledet Norge for første gang siden 1-0.

- Jeg har respekt for Russland, men har også sett at de har slitt litt når de har blitt presset. Det var veldig deilig å snu denne kampen, sier Hammerseng.

Katrine Lunde spilte seg også stort opp etter pause, og reddet rundt halvparten av skuddene.

- Det er godt å vinne på denne måten, å klare å slå tilbake, sier Lunde til Dagbladet.no.

- Moral og vilje

Det var jevnt mot slutten av kampen, men Norge holdt seg hakket foran - og rykket litt fra mot slutten av kampen.

Det endte med tremålsseier og jentene vant derfor 2. omgangen med sju mål.

- Det er viktig å klare å snu en kamp som dette. Vi ligger under og det ser kanskje umulig ut, men da er det godt å se at det bor mye moral og vilje i jentene, sier Marit Breivik.

Norge har nå vunnet sju kamper på rad, et meget godt utgangspunkt før EM-alvoret starter mot Slovenia i Göteborg torsdag 7. desember.

PS! Terese Pedersen kom inn på fire sjumeterkast i 2. omgang - og reddet alle! Katrine Lunde reddet to straffer i kampen.

Debatt

Hvordan tror du det går med Norge i EM?

HÆRFØRER:</B> Else-Marte Sørlie Lybekk tok ansvar, da Norge slet før pause mot Russland.