EGEN SØKEMOTOR: Zlatan Ibrahimovic har fått sin egen søkemotor. Foto: Scanpix/Skjermdump
EGEN SØKEMOTOR: Zlatan Ibrahimovic har fått sin egen søkemotor. Foto: Scanpix/SkjermdumpVis mer

Nå har Zlatan fått egen søkemotor

Zlaaatan.com.

(Dagbladet): Det stormer fælt rundt Zlatan Ibrahimovic om dagen.

Først langet han ut mot en fransk dommer og hevdet at «dette landet fortjener ikke PSG». Etterpå har kritikken haglet mot svensken, og det blir spekulert i om han er på vei bort fra det franske hovedstadslaget.

Zlatan er utvilsomt en mann folk bryr seg om, enten om man ser opp til ham eller det motsatte. Nå har han fått sin egen søkemotor, zlaaatan.com.

Søkemotoren har Google-utseendet, og alt man søker på blir relatert til Zlatan. «I'm feeling lucky»-knappen (jeg prøver lykken) er erstattet med «I'm feeling Zlatan».

- Den kommer til å fungere så lenge Google og Zlatan tillater det. Det hadde vært kult om Zlatan kommenterer dette, men vi forventer det ikke. Vi tar det for hva det er, et eksperiment, sier mannen bak siden, kreativ direktør i det svenske reklamebyrået SweetPops, Andreas Killander til Resumé.

Direktøren forklarer at de lagde siden for å vise sine kunder at det går an å gjøre en reklamekampanje viral og nå ut til store folkemengder.

Det kan man også si de har lyktes med da siden har fått trafikk fra Asia og India etter at en avis i sistnevnte land plukket den opp og skrev om det, skriver Resumé.

Også i Frankrike har siden fått mye oppmerksomhet, og franske medier skriver at siden på sine første seks dager har hatt rundt 100 000 besøk.

Det holder neppe til å true Google, søketjenesten hadde ved en måling fra april i fjor rundt to millioner søk i tjenesten sin hver dag.

Men det er ingen tvil om at Zlatan Ibrahimovic er i vinden, både på og utenfor banen.