SKRYTER AV SPURS: Erik Thorstvedt tror Tottenhams topp 4-forbannelse på bortebane varer litt lenger, på tross av londonlaget har slått både Chelsea og Arsenal nylig. Foto: AP/PA
SKRYTER AV SPURS: Erik Thorstvedt tror Tottenhams topp 4-forbannelse på bortebane varer litt lenger, på tross av londonlaget har slått både Chelsea og Arsenal nylig. Foto: AP/PAVis mer

Nå heier Thorstvedt på Arsenal

Tror ikke på Spurs-seier på Old Trafford.

|||• Fotballstudio lørdag: Premier League fra kl. 13.45 til 20.15

(Dagbladet): Liga- innspurten i Premier League er høydramatisk, to lag kjemper om ligagullet. Samtidig slåss kanskje opptil fire lag om den siste Champions League-fjerdeplassen.

Derfor er tre poeng ekstremt viktig, både for Manchester United og Tottenham på Old Trafford i morgen ettermiddag.

- Hvis Tottenham greier uavgjort, så er det fantastisk, sier tidligere Spurs-kjempe og Tottenham-supporter Erik Thorstvedt til Dagbladet.

SINNSYKT: Det er ordet Erik Thorstvedt mener er passende dersom Spurs  klarer å kvalifisere seg til Champions League. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
SINNSYKT: Det er ordet Erik Thorstvedt mener er passende dersom Spurs klarer å kvalifisere seg til Champions League. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer

I morgen skitner han til sitt supporterhjerte med varme Arsenal-følelser, nordlondon-fienden møter Champions League-rival Manchester City i seinkampen.

- Andres ulykke er vel og bra...
TV 2-ekspert Thorstvedt må tenke litt før han svarer på om han blir Arsenal-fan for en kveld.

- Eeeeh, ja. Jeg må si at jeg håper på Arsenal-seier, det gjør jeg. Andres ulykke er vel og bra, men vi må tenke på oss selv, først og fremst.

Spurs egen statistikk på bortebane mot de tradisjonelle topp 4-lagene er trist lesning. Tallet er nemlig 66, kampene siden hvittrøyene klarte å vinne på enten Old Trafford, Anfield, Emirates eller Stamford Bridge.

Thorstvedt sto selv i Tottenham-buret sist laget fra White Hart Lane klarte å vinne borte mot en av de fire store, i 1993.

- Det er ganske heftig statistikk, jeg blir overrasket dersom de klarer å gjøre noe med det i morgen, sier Thorstvedt.

FA-CUPFINNER I 1991: Erik Thorstvedt feirer her semifinaleseieren mot Arsenal for 19 år siden, og vanligvis koser han seg hver gang The Gunners taper. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
FA-CUPFINNER I 1991: Erik Thorstvedt feirer her semifinaleseieren mot Arsenal for 19 år siden, og vanligvis koser han seg hver gang The Gunners taper. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Siste Spurs-triumf i den røde Manchester-høyborg skjedde før Danny Rose, debutantmålscorer mot Arsenal, var født. I 1989 vant Tottenham 1-0 på Old Trafford, Gary Lineker ble matchvinner med et sjeldent langskudd.

- Tottenham ødela nesten for seg selv da de slo Chelsea, når har United fått gullukt i nesteborene. Nei, det er bare å se på statistikken. Jeg blir ekstatisk fornøyd med ett poeng, litt avhengig av hvordan det går med City.

Sinnssykt! Thorstvedt rekker hjem til 2. omgang på Old Trafford, før hvilen prioriterer han en fotballturnering for smågutter.

Dersom Tottenham skulle klare å distansere City, Aston Villa og Liverpool i kampen om 4. plassen, har hans tidligere klubb kommet seg inn blant de virkelige store gutta i Europa.

MATCHVINNER I 1989: Gary Lineker er blitt grå siden siste Spurs-seier på Old Trafford, da han selv scoret. Foto: REUTERS/Darren Staples
MATCHVINNER I 1989: Gary Lineker er blitt grå siden siste Spurs-seier på Old Trafford, da han selv scoret. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Spurs i Champions League, det er sinnsykt! gliser Thorstvedt.

Hvis det skjer gir han æren til Spurs' nye gode psyke, samt mer kvalitet i stallen til manager Harry Redknapp.

- De var fantastisk gode mot Chelsa, den mentale psyken er god. Jeg trodde lufta gikk ut dem etter tapet mot Portsmouth i FA-cupsemifinalen, og så kommer Danny Rose inn og scorer mot Arsenal, sier den tidligere landslagsmålvakten.

- Tottenham har fått en god og bred stall, de har mange å ta av. Det er mange gode spillere.

Selv med United-tap og City-seier mot Arsenal kan Tottenham trolig avgjøre selv, borte mot de lyseblå i hengekampen i Manchester 5. mai.

Slo City fire ganger
- Ja, City borte er ingen god oppgave. Men det er bra at vi har den muligheten. Og jeg husker en sesong da jeg var med å slå City fire ganger, to ganger i serien og i ligacup og FA-cup, sier Thorstvedt.

Det er en ok statistikk for Thorsvedt, og mot Arsenal ble en forbannelse som har vart siden 1999 smadret med seier.

HELTEN MOT ARSENAL: Danny Rose nettet på et praktskudd mot Arsenal, men 20-åringen var ikke født da Spurs sist vant på Old Trafford. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
HELTEN MOT ARSENAL: Danny Rose nettet på et praktskudd mot Arsenal, men 20-åringen var ikke født da Spurs sist vant på Old Trafford. Foto: REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

Dessuten har Spurs nå sjansen til å bli det første laget som beseirer alle topp 4-lagene i løpet av en sesong, siden Leeds klarte det i 1995.

- Tottenham kommer nærmere en borteseier mot topplagene for hver kamp, jeg tviler på at det blir 132 kamper før det skjer, sier Thorstvedt.