Nå holder han helt til mål

Ikke like lett å ha det moro med svenskene.

SVENSK GULLTID I VM?: Emil Jönsson går kjappere enn alle våre sprintere, men foreløpig holder i hvert fall kjæresten Anna Haag seg bak Marit Bjørgen. Da kan det bli litt til alle i VM.  Foto: Arnt E. Folvik.
SVENSK GULLTID I VM?: Emil Jönsson går kjappere enn alle våre sprintere, men foreløpig holder i hvert fall kjæresten Anna Haag seg bak Marit Bjørgen. Da kan det bli litt til alle i VM. Foto: Arnt E. Folvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet) Det har lenge vært billig norsk moro å tirre Emil Jönsson med at han hverken har mental styrke eller utholdende kropp til å sprinte fra oss i sporet. Nå må også den delen av den nasjonale humoren fornyes.

For om den ganske unge svensken fortsatt har til gode å prestere maksimalt i mesterskap, er han i ferd med å nå et nytt nivå i utholdende hurtighet. På den trå kunstsnøen i Düsseldorf ble han bedre og bedre i forhold til konkurrentene fra heat til heat, og fikk et tegn på et endret treningsopplegg kan lønne seg.

Bare tre måneder før VM i Holmenkollen ser det ut som om Emil Jönsson har lært seg for mye norsk.

FOR det er metodene til det norske sprintlandslaget som har vært forbildet i denne omleggingen. Målet har vært å kunne gå alle fire sprintløpene slik at ikke maksfarten siver ut mens melkesyra siger inn.

Nå er Emil Jönsson så nær ved å lykkes at norsk langrenn kan få enda en utfordring i sitt eget mesterskap. I vinter-OL på bortebane sist vinter var det langrennsløperne som dro inn det meste av metallet vårt. Til VM på hjemmebane er det ikke fulgt så opplagt at suksessen fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer