SELVTILLIT: Cristiano Ronaldo er ikke kjent for å være beskjeden. Selvtilliten hans har fått nok en boost etter kalasseier og scoring mot Nord-Korea. Foto: AFP
SELVTILLIT: Cristiano Ronaldo er ikke kjent for å være beskjeden. Selvtilliten hans har fått nok en boost etter kalasseier og scoring mot Nord-Korea. Foto: AFPVis mer

- Nå holder kritikerne kjeft

Cristiano Ronaldo er fortsatt høyt oppe etter 7-0-seieren og scoringen mot Nord-Korea. I dag venter Brasil.

|||(Dagbladet): Portugal mot Brasil. Kolonimakt mot koloni. Men det som en gang var koloni og lillebror, er definitivt storebror når det kommer til fotball.

Brasil er allerede klare for åttedelsfinale, har vunnet VM fem ganger, mens Portugal står uten VM-titler og trenger et resultat for å være sikre på avansement. Interessant nok er det omtrent hipp som happ om du vinner gruppe G eller bare blir nummer to, foreløpig er det usikkert hva som fører til at man unngår Spania i første utslagningsrunde.

- Vi spiller for seier. Etter oppvisningen vår mot Nord-Korea, tror jeg at vi kan slå Brasil. Og det er ikke ofte jeg har vært i en posisjon til å si det, sier Cristiano Ronaldo til Mirror.

VM-studio 16.00: Portugal - Brasil, Nord-Korea - Elfenbenskysten

- Frykter ingen Ronaldo sier at han er glad for at kritikerne endelig er stille rundt scoringsvegringen hans.

- Ingen snakker lenger om mangelen på mål. Sju mål mot Nord-Korea gjør at vi kan møte Brasil uten de vanlige kritikerne. Vi frykter ingen lag lengre.

Portugal har ikke tapt på 18 kamper (13 seire), sist tap kom mot nettopp Brasil tilbake i 2008, da tapte de 6-2.

Brasil er altså allerede klare for avansement, mens Portugal kan gå ut med tap hvis Elfenbenskysten lager målkalas mot Nord-Korea. Brasil har imidlertid ikke planer om å slippe opp på gassen.

- Seier gir selvtillit Suspenderte Kaka mener det er viktig å holde farta oppe i en lang turnering.

- Vi går ut for å vinne. Det er viktig for oss å toppe gruppa. Uavgjort vil også være et greit resultat, men med seier har vi selvtillit og motivasjon inn i knockoutrundene, sier Kaka.

Tre tidligere brasser representerer Portugal. Pepe, Liedson og Deco. Sistnevnte ble erstattet med Tiago i kampen mot Nord-Korea på grunn av skade, men siden Tiago var bestemann i 7-0-seieren, kan det godt hende han fortsetter.

Kaka og Elano er ute for Brasil, med henholdsvis suspensjon og skade. Det er usikkert hvor mye Dunge rullerer, men det hadde ikke overrasket om vi får se et «nytt» Brasil, siden de allerede er klare for avansement.

Spania er laget alle vil unngå, men det er umulig å si om de blir nummer en eller to eller går ut av turneringen, før de møter Chile seinere på kvelden.