IMPONERER: Etter at Manchester United slo LIverpool før jul, handlet alt snakket om Uniteds keepervegg David De Gea. Spanjolen er den eneste ekspertene mener ville styrket ett av topplagene i Spania. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
IMPONERER: Etter at Manchester United slo LIverpool før jul, handlet alt snakket om Uniteds keepervegg David De Gea. Spanjolen er den eneste ekspertene mener ville styrket ett av topplagene i Spania. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Nå innser jeg hvor langt unna Rooney er. Han burde heller sikte mot Norway Cup enn El Clásico

Kunne noen fra Liverpool-United styrket Barca-Real?

(Dagbladet:) Europeiske fotballelskere trekker pusten etter deilige jubeldager: Straffesparkkonkurranser, briljanse, drømmescoringer og dramatikk i europacupene ble etterfulgt av en kvartfinaletrekning i Nyon som forteller oss at det kommer nye serveringer seinere i vår.

Men fortsatt er ikke festuka over.

Søndag spilles to av Europas desidert mest prestisjetunge ligakamper når Liverpool tar imot Manchester United på Anfield, før Barcelona og Real Madrid barker sammen på Camp Nou.

Sjanseløse giganter Vi snakker om fire av verdens mest berømte merkevarer. Til sammen har klubbene 92 seriemesterskap seg imellom. Men det er bare de to i Spania som kan utvide den beholdningen i år:

Selv i det som har vært en svak sesong for engelske lag er de røde rivalene sjanseløse på Premier League-tittelen. De er også slått ut av Europa, der var ikke United med en gang, og storhetene har mer enn nok med å kjempe seg imellom om å komme blant lagene som får muligheten til å spille Champions League neste sesong.

GIGANTENES FOTBALLDAG: Søndag smeller det: Først møtes Liverpool og United i England, før Barcelona og Real Madrid - her representert ved Lionel Messi (t.h.) og Cristiano Ronaldo - skal slåss videre om serietittelen i Spania. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO/NTB Scanpix
GIGANTENES FOTBALLDAG: Søndag smeller det: Først møtes Liverpool og United i England, før Barcelona og Real Madrid - her representert ved Lionel Messi (t.h.) og Cristiano Ronaldo - skal slåss videre om serietittelen i Spania. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO/NTB Scanpix Vis mer

I forkant av supersøndagen har Dagbladet stilt tre fotballeksperter det samme spørsmålet: Hvilke spillere fra oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United kunne gått inn og styrket de to El Clásico-lagene i Spania senere samme dag?

- Das ist eine ganz gute Frage, sier den tidligere Werder Bremen-stopperen Rune Bratseth, mens han tenker høyt.

Da på norsk.

- David De Gea (Uniteds keeper) kunne definitivt stått i mål for Real Madrid uten at det hadde gjort noe, sier Bratseth, som er Champions League-ekspert i Viasat.

- De Gea ville styrket Real, kanskje også Barcelona. Men når jeg ellers tenker gjennom de to lagene som skal møtes på Anfield - og det er jo lag jeg har sett mye - så ser jeg ikke mange andre. På United har du selvsagt Rooney, sier Bratseth.

- Han er jeg begeistret for. Men det er ingen sveklinger han skal danke ut i Barcelona eller Real. Rooney kunne spilt for begge de lagene uten å ha gjort seg bort, men forsterket dem? Nei, det synes jeg ikke.

Trekker fram Coutinho Dagbladets Morten Pedersen sier dette:

- Jeg ser bare to spillere fra Liverpool og United som kunne klart seg i El Clásico: Philippe Coutinho (offensiv midtbane for Liverpool) kan spille for begge lag, og David de Gea kan stå for Real Madrid. Ellers er det ingen. Raheem Sterling (Liverpool-angriper) må få et par år på seg, konkluderer Pedersen.

- Hvem andre kan det være... Wayne Rooney har råskap, men han slår ikke Karim Benzema, Cristiano Ronaldo eller Gareth Bale. Og han slår i hvert fall ikke Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar, sier Pedersen, før han begynner å le:

- Nå innser jeg hvor langt unna Rooney er. Han burde heller sikte mot Norway Cup enn El Clásico.

- Du nevner Coutinho. Hvem kunne han danket ut?

- Nei, jeg sier ikke at han danker noen ut. Men hvis Luka Modric er borte for Real Madrid, eller Ivan Rakitic for Barcelona, så hadde ikke Coutinho gjort seg bort i de rollene. Det er bra driv i ham. Men jeg ser bare en spiller som faktisk kunne styrket noen av lagene, sier Pedersen.

- Det er De Gea. Jeg er sikker på at Real Madrid hadde kjøpt ham hvis det var mulig. Kan hende gjør de det også.

Ståles dom Nylig la Ståle Solbakken hodet på blokka da han, i TV 2s Premier League-studio, fastslo at Wayne Rooney ikke er blant verdens 50 beste fotballspillere. Da vi kontaktet FC København-treneren for å høre om han ser noen navn fra de rødes taktikktavler i Nordvest-England som enten Luis Enrique eller Carlo Ancelotti med glede kunne dyttet inn blant sine navn i de to garderobene på Camp Nou søndag kveld, ga hedmarkingen følgende sms-respons:

«De Gea er eneste soleklare. Sterling på en god dag kan konkurrere.»

GOD, MEN...:  Wayne Rooney har begynt å score igjen, og ekspertene vi har snakket med har sansen - men han rangeres hakket bak El Clásico-angriperne. Foto: NTB Scanpix
GOD, MEN...: Wayne Rooney har begynt å score igjen, og ekspertene vi har snakket med har sansen - men han rangeres hakket bak El Clásico-angriperne. Foto: NTB Scanpix Vis mer