Nå: Johaug tester stropper på spreng: - Tror vi har knekt koden

Tar en avgjørelse i kveld.

HENGER I STROPPEN: Therese Johaug har testet de nye Bjørn Dæhlie-stavene hver dag siden onsdag. I kveld avgjør hun om hun vil bruke dem under verdenscuprennene på Lillehammer denne helga.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HENGER I STROPPEN: Therese Johaug har testet de nye Bjørn Dæhlie-stavene hver dag siden onsdag. I kveld avgjør hun om hun vil bruke dem under verdenscuprennene på Lillehammer denne helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LILLEHAMMER/ÖSTERSUND (Dagbladet): Therese Johaug ble kalt kynisk etter at stroppebløffen hennes havnet i medias søkelys på tirsdag. Den nye langrennsdronninga brukte Swix-stropper på sine Bjørn Dæhlie-staver da hun vant minitouren i Kuusamo.

Det er ikke ulovlig i seg selv, men da Johaug skjulte Swix-logoen på stroppene på Beitostølen, fikk hun massiv kritikk fra Swix-sjef Ulf Bjerknes for manglende etikk og moral.

Etter en uke med negative overskrifter, har 27-åringen fra Dalsbygda testet nye Bjørn Dæhlie-stropper på spreng de siste dagene.

På tirsdag fikk sportsutstyrsselskapet Active Brands den nye prototypen på plass, som var bestilt allerede før bråket utartet til overflaten.

Onsdag testet Johaug de nye stroppene på rulleskimølla på Toppidrettsenteret. Verdenscuplederen fikk responsen hun var ute etter og testet stroppene på ny på snø i går.

Avgjøres i kveld I dag finner den siste stavtesten sted, og i kveld avgjøres det om Johaug tar i bruk Bjørn Dæhlie-stroppene under verdenscuprennene på Lillehammer i helga.

- Jeg tror vi har knekt koden. Det er ikke 100 prosent sikkert, men testene har vært veldig positive. Jeg tror vi har funnet stropper som er bedre enn de Therese har brukt hittil. Therese er - som det har blitt skrevet - så kynisk at hun bytter bare stropper om de er bedre enn Swix-stroppene, sier Øystein Bråta i Active Brands til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer