Nå jubler Ruud igjen

Christian Ruud fikk 96 poeng for seieren i 12 5000 dollarturneringen i Poznan i går.

Nå er han igjen blant verdens 100 beste tennisspillere. - Det var viktig å avansere på ATP-rankinga. Det betyr at jeg kan stille opp i de turneringene jeg ønsker, sier Christian Ruud til Dagbladet.

I finalen vant han 1- 6, 6- 3, 6- 3 over argentineren Martin Rodriguez. For seieren fikk Ruud 14000 dollar. Til sammen har han spilt inn 90000 dollar.

- Kampen ble tøff, men Rodriguez var helt utkjørt på slutten. I 3. sett brøt jeg serven hans to ganger og gikk rett til 3- 0. Så kom han tilbake og utliknet til 3- 3. Akkurat da var jeg litt knekt. Men heldigvis greide jeg å bryte serven hans direkte til 4- 3 i et langt game. Da hadde ikke argentineren krefter igjen, og resten av kampen gikk greit, forteller Christian Ruud.

50 beste

Nå har Snarøya-spilleren ambisjoner om ytterligere avansement på ATP-rankinga. For halvannet år siden var han på 39. plass. Siden har han rast nedover på lista. Årsaken er at Ruud spilte inn mange ATP-poeng i begynnelsen av fjorårssesongen. Når ATP presenterer sin ukentlige ranking, strykes poengene fra tilsvarende uke året før og erstattes med tilsvarende uke inneværende sesong.

I vår og sommer har Christian slitt med småskader, samtidig som poengene er uteblitt. I og med at han havnet utenfor de 100 beste, måtte han spille mindre turneringer som ikke gir like mange ATP-poeng.

Nå kan nordmannen se lyst på livet med racketen de kommende ukene.

- Jeg skal spille mange turneringer i høst, og målet er å være blant de 50 beste når sesongen er over.

Om tre uker spiller Christian Ruud US Open før han fortsetter med Davis Cup mot Kroatia i Oslo og nye ATP-tuerneringer i Portugal og Sør-Amerika. - Skader har satt meg litt tilbake, men nå er jeg helt frisk, sier Ruud.