BABY-KVOTE: Det internasjonale skiforbundet har nå gjort det enklere for Marit Bjørgen og andre nybakte mødre å ta med seg baby på verdenscuprenn. Foto Hans Arne Vedlog
BABY-KVOTE: Det internasjonale skiforbundet har nå gjort det enklere for Marit Bjørgen og andre nybakte mødre å ta med seg baby på verdenscuprenn. Foto Hans Arne VedlogVis mer

Nå kan Bjørgen ta med seg baby på Norge-kvote

Får spesialopplegg av FIS.

(Dagbladet): Under den årlige kongressen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) i ettermiddag ble det vedtatt at det er lov å ta med seg baby og en babypasser som en del av kvoten til verdenscupen.

Det ble klart under kongressen som avholdes i Cancún i Mexico.

Kvoten for Norge er for eksempel opprinnelig på 22 utøvere, trenere og ledere i verdenscup - men denne kan utvides til 23 dersom den siste kvoteplassen er en barnepasser. Dette er et vedtak som kan være spesielt aktuelt for Marit Bjørgen - som fødte en sønn i romjula.

Også den amerikanske langrennsprofilen Kikkan Randall er nybakt mor. Randall uttalte, via storskjerm, på FIS-kongressen at hun er positiv.

- Dette er en strålende idé og åpner for at flere jenter kan satse aktivt. Jeg håper IOC kan åpne for noe liknende, sa Randall.

Kvoteendringene gjelder foreløpig bare for kvinnene. En utenlandsk representant spurte underveis om de samme rettighetene gjaldt for herrene, og da svarte FIS at det ville være å gjøre regelverket vanskeligere enn nødvendig.

De noe spesielle kvotereglene trer i kraft fra den kommende sesongen. Arrangøren betaler nemlig for et visst antall kvoteplasser hos de ulike landslagene. Nå må de også betale for en baby og babypasser. Det legges også til rette for en garderobe til mødrene på arenaene.

På kongressen ble det også i ettermiddag bestemt at hvert landslag får ha med maks åtte utøvere til hvert verdenscuprenn. I tillegg er det regler som tilsier at hvert lag bare får ha to lag i stafett.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.