Nå kan Brann-gutta bæres på gullstol i 17. mai-toget

11 magiske minutter knuste Sogndal.

Brann - Sogndal 5-0

(Dagbladet): Brann og trener Rune Skarsfjord har vært under hardt press etter en begredelig sesongstart, med fire poeng på de første sju kampene.

Oppturen kom med 4-3-seieren på Åråsen på søndag - og fortsatte med storseier mot et Sogndal-lag som har tapt tre strake etter en positiv innledning.

11 MAGISKE MINUTTER: Brann-kaptein Erik Mjelde misbrukte en eventyrlig sjanse like før pause, men gjorde det godt igjen da han satte inn 2-0 på en retur fra Kenneth Udjus.
11 MAGISKE MINUTTER: Brann-kaptein Erik Mjelde misbrukte en eventyrlig sjanse like før pause, men gjorde det godt igjen da han satte inn 2-0 på en retur fra Kenneth Udjus. Vis mer

I løpet av 11 magiske minutter, mellom det 52. og 63. minutt, satte rødtrøyene fire baller i nettet bak Kenneth Udjus. Og scoringsrushet kom etter det som egentlig var en god Sogndal-start på 2. omgang.

- Det er et mareritt når du føler du har god kontroll, som trener Jonas Olsson og Sogndal må ha følt at de hadde, og så får du fire i sekken, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Overkjørsel
Bentley kickstartet sesongen sitt med hattrick mot Lillestrøm, og var mannen bak det forløsende 1-0-målet i kveld:

Han må imidlertid dele mye av æren for målet med høyreback Birkir Sævarsson, som fosset forbi Ørjan Hopen på høyresida før han slo ballen 45 grader ut i feltet, der Bentley fikk all verdens tid til å plassere ballen i venstre hjørne.

ENDELIG FEST: Bentley feirer foran hjemmefansen etter å ha gitt Brann 1-0 - hans fjerde scoring på fire dager. 
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ENDELIG FEST: Bentley feirer foran hjemmefansen etter å ha gitt Brann 1-0 - hans fjerde scoring på fire dager. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Erik Mjelde, som misbrukte en gigantmulighet på overtid 1. omgang, kunne ikke unngå å legge på til 2-0 fem minutter senere. Kim Ojo fintet vekk en Sogndal-spiller før han skjøt med venstrebeinet fra 16 meter. Kenneth Udjus la returen rett i beina på Mjelde, som scoret enkelt fra kloss hold.

Så var det Ojo selv som fikk sin fortjente scoring. Riktignok burde han nok fått frispark mot seg for å løpe i hælene til Hannu Petronen, men det han gjorde etterpå holdt høy klasse. Først dro han vekk Gustav Valsvik med ei skuddfinte, så trillet han ballen forbi en utrusende Udjus.

Kristoffer Barmen avsluttet en eventyrlig Brann-periode da Erik Mjeldes sleivtreff ble til en perfekt pasning, og han nikket ballen tilbake i hjørnet Udjus nettopp hadde forlatt.

1-0: Bentley fikk god tid til å sikte, og satte ballen utakbart i venstre hjørne.
1-0: Bentley fikk god tid til å sikte, og satte ballen utakbart i venstre hjørne. Vis mer

Etter dette dabbet kampen litt av, men Amin Askar skulle sette et verdig punktum.

På overtid dro han seg inn i banen fra sin venstrekant og fyrte mot korthjørnet. Udjus var litt sein i avtrekkeren og lot langskuddet slippe forbi til 5-0.

Takker publikum
- Første omgang veldig, veldig jevn. Vi kunne fort fått mål imot. I annen omgang, når vi først får mål, gir det en kjempegod utløsning for oss, sier Christian Kalvenes, som satte pris på støtten fra 17 000 bergensere.

- Det blir festaften på 16. mai når det går som dette. Og det blir atskillig bedre å gå i tog i morgen enn om vi hadde tapt.

STJERNESMELL: Piotr Leciejewski blødde kraftig fra nesa og var så svimmel at han var sjanseløs på å stå på beina etter å ha fått kneet til Ulrik Flo i ansiktet. 
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STJERNESMELL: Piotr Leciejewski blødde kraftig fra nesa og var så svimmel at han var sjanseløs på å stå på beina etter å ha fått kneet til Ulrik Flo i ansiktet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Sogndal-kaptein Henrik Furebotn oppsummerer det som skjedde etter pause på følgende vis:

- Det er katastrofe i annen omgang. Ikke med i det hele tatt. Da får Brann tre-fire kjappe og vi detter fullstendig sammen.

PS! Brann-keeper Piotr Leciejewski måtte forlate banen etter et ublidt sammenstøt med kneet til Ulrik Flo i første omgang. Keeperen var så groggy at han ikke greide å stå på beina da han forsøkte å reise seg, men skal ha sluppet unna smellen uten store skader.