- Nå kan dere bare komme. Jeg er klar, motivert og tilbake for fullt

Cecilia Brækhus med beskjed til konkurrentene dagen etter comebacket.

Cecilia Brækhus tok en overbevisende seier på poeng over Jessica Balogun. Dagen derpå var hun glad, stolt og klar for enda større oppgaver.

- Det er en kamp mot Anne-Sophie Mathis og en kamp om VM-tittelen i International Boxing Federation (IBF) som står øverst på ønskelisten min, men jeg har da veldig lyst til å møte Holly Holm også, røper Brækhus for NTB like etter frokost i Herning søndag morgen.

Hun er fortsatt trippel verdensmester, og det viste seg at Jessica Balogun ikke var noen kjempestor trussel, selv om den tyske jenta og tidligere sparringpartneren gjorde lørdagens VM-brak til en tøff kamp; den tøffeste i Brækhus' karriere til nå.

- Dette var en fantastisk opptur etter mange nedturer preget av sykdom og sykehusopphold det siste halve året. Jeg ser på denne kampen som et aldri så lite comeback, og både mottakelsen jeg fikk og det jeg presterte i ringen var overveldende, sier Brækhus.

- Jeg var godt forberedt til denne kampen, men merket at jeg har mer å gå på, for muskelstyrken var ikke helt som den skal være, sier hun.

Full kontroll - Jeg hadde full kontroll mot Balogun, og det var ikke ett eneste sekund under kampen at jeg ikke trodde jeg skulle vinne. Hun traff meg veldig lite, men selv om jeg bokset en god kamp, er det alltid ting jeg kan forberede, sier den norske trippelmesteren.

- Jeg vet at mange som har sett kampen på TV eller fra tribuneplass, synes kampen var veldig jevn. Jeg følte det ikke helt slik, sier Brækhus.

Hun gikk til kampen med en motivasjon hun sjelden har følt tidligere, og nå vet hun at hun er på god vei til å nå den formen og styrken som er nødvendig for å møte franske Mathis.

- Det blir ny kamp i september, og det blir viktig for meg å få den kampen nå. Fram til da kommer jeg til å løfte vekter og drive ekstrem styrketrening, forteller hun.

Men først skal hun ha 14 dagers ferie i USA. Først blir det et lite opphold i New York, og deretter skal hun til Miami.

Enten-eller - Formen er god nå, men det skal bli enda bedre de neste tre månedene. Jeg slo en veldig god bokser her i Herning lørdag kveld, og meldingen jeg sender til Mathis og de andre som ligger på topp i weltervekt er følgende:

- Nå kan dere bare komme. Jeg er klar, motivert og tilbake for fullt, og jeg har det fantastisk morsomt i ringen, sier Brækhus via NTB.

Nytt er det at hun har ansatt en mental trener. Det er Tommy Fjeldheim, som har en fortid som marinejeger. Han har allerede jobbet sammen med Cecilia i et par måneder, og selv mener hun det har gitt resultater.

- Jeg synes det er spennende å prøve noe nytt. Han hjelper meg til å beholde roen både før, under og etter kampene, og jeg mener den treningen vi har hatt sammen har hjulpet meg mye. Det merket jeg i kampen mot Balogun, sier Brækhus.

Hun ser fram mot toppkampen mot Anne-Sophie Mathis, men ser også at hun står foran andre storkamper i tiden som kommer. Det er mange gode boksere, både i min vektklasse og i klassen over, så det er i alle fall ingen fare for at jeg skal bli arbeidsledig med det første, smiler Cecilia Brækhus etter en ny tøff kamp, som resulterte i seier nummer 20 av 20 mulige.

(NTB)