SCORET IGJEN: Pål André Helland var delaktig da Roseborg kjørte over Mjøndalen i gårsdgens kvartfinale. Hvis RBK-suksessen fortsetter, blir det en maratonhøst på 25-åringen. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Pål André Helland var delaktig da Roseborg kjørte over Mjøndalen i gårsdgens kvartfinale. Hvis RBK-suksessen fortsetter, blir det en maratonhøst på 25-åringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Nå kan det bli 27 viktige kamper på 17 uker for Helland: - Ikke noe problem

Cup, liga og landslag.

LERKENDAL (Dagbladet): Etter utklassingen av Mjøndalen i går kveld kan det bli 27 viktige kamper på 17 uker for Rosenborg-komet Pål André Helland. 

- Ikke noe problem, det er ingenting som er så artig som å spille fotballkamper. Jeg storkoser meg når det er kamper hele tida, og nå får vi igjen for at Kåre kjørte oss så det sang med to og en halv timers-økter i vinter. Da blir dette ingenting i forhold, sier Rosenborgs for tida største profil, Pål André Helland, og smiler.  

Men programmet som venter hvis alt går veien for RBK er uvant kost for enhver Tippeliga-spiller.  

Det er igjen elleve kamper i Tippeligaen — to i cupen (hvis RBK vinner semifinalen), åtte i Europa League (hvis RBK kvalifiserer seg) og seks landskamper (hvis Norge klarer playoff).  

Totalt 27 kamper.  

Landslaget en ære Men Helland føler seg selv bedre i kroppen enn på lenge.  

- Ja, jeg er som vanlig mye mindre plaget på høsten enn på våren. Nå blir det isbad i 3 x 3 minutter, så dusjing og riktig mat før vi er klar for Vålerenga på søndag, sier Helland.  

Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, tok tidligere i uka til ordet for at Norge må vrake kaptein Per Ciljan Skjelbred for å gjøre plass til Helland.  

- Hvem som eventuelt må ut blander jeg meg ikke borti, men jeg har i hvert fall veldig, veldig lyst til å spille. Det er en stor ære å få spille for landet sitt, sier Helland.  

Hvilte etter pause En stor ære er det også å spille i Rosenborg for tida. Laget har nå spilt ti strake kamper uten tap etter at de gikk på 1-0-smellen borte mot Bodø/Glimt 5. juli. De ni siste har endt med seier i kamper hvor Rosenborg har scoret hele 27 mål.  

- Vi har vel ikke tapt hjemme på over ett år, og jeg ser ingen som helst grunn til at vi skal begynne med det nå, sier Helland.  
Han mener også at Rosenborg har masse krefter igjen til de neste kampene.  

- I dag fikk vi jo hvilt oss i hele 2. omgang. Noen spillere ble tatt ut og andre fikk beskjed om å ta det rolig. Det var ikke mange kaloriene som gikk i sluket etter pause, sier Pål André Helland, som selv satte inn det siste målet mot Mjøndalen.  

- Jeg hadde rett og slett vært dårlig om jeg ikke hadde scoret upresset fra 10 meter, smiler høyrevingen.  

Møte med gamleklubben? En annen som fikk scoret mot Mjøndalen var venstrekant Yann-Erik deLanlay.  

Han kan nå møte sin gamle klubb Viking dersom alt går veien for begge lag i semifinalen.  

- Jeg unner Viking all suksess, men det vil så klart bli litt spesielt om vi møtes i cupfinalen, sier deLanlay, som var svært glad for at han fikk være delaktig i gårsdagens seier:  

- Det var stort og utrolig deilig å score. Det var et veldig bra forarbeid av Pål Andre og jeg ble ufattelig glad da ballen gikk inn.