- Nå kan det bli medalje

RBK ga Hamrén svar på tiltale.

LERKENDAL (Dagbladet.no): • Rosenborg - Vålerenga 2-1 (2-0)

Verken Roseborg eller Vålerenga som før sesongen var blant gullfavorittene, har innfridd i årets sesong.

Trønderne har begynt å finne tilbake formen etter den flotte 5-0 seieren over Djurgården på torsdag, mens VIF måtte reise seg etter det skuffende 1-2-tapet for Strømsgodset på hjemmebane forrige serierunde.

I forkant av denne kampen ble Anthony Annan presentert som ny RBK-spiller, til Rosenborg-publikumets store glede.

Også Mikael Dorsin er tilbake i Rosenborg-trøya etter at han fredag signerte en treårskontrakt med trønderne. Og det skulle vise seg at svensken skulle bli svært så sentral i denne kampen.

- Jeg var veldig spent før kampen. Siste gang jeg spilte 90 minutter var 10. april. Flott stemning og bra trykk på Lerkendal som vanlig. I dag var vi gode både offensivt og defensivt. Det var viktig at vi tok tre poeng i dag, og målsettingen nå blir å vinne flest mulig kamper denne høsten, og bli et nytt, bra lag, sier Dorsin til Dagbladet.no etter kampslutt.

Frisk åpning

Hjemmelaget gikk friskt ut i åpningsminuttene og fikk stadig med backene oppover på banen. Både Lustig og Dorsin var svært aktive, og slo perfekte innlegg inn i feltet.

LYKKELIG GJENSYN: Mikael Dorsin var tilbake i hvitt og svart og leverte varene i hjemkomsten ved å score kampens første mål med en heading. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
LYKKELIG GJENSYN: Mikael Dorsin var tilbake i hvitt og svart og leverte varene i hjemkomsten ved å score kampens første mål med en heading. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Syv minutter ut i kampen driblet Daniel Fredheim Holm seg forbi et par mann innenfor trøndernes 16-meter før han så gikk i bakken og ropte på straffe. Men dommer Terje Hauge var av en annen oppfatning, og ga i stedet midtbanespilleren gult kort for filming.

Etter snaue 20 minutter slo svenske Mikael Lustig inn et perfekt innlegg inn mot landsmannen Mikael Dorsin,. Backen sto helt umarkert og kunne enkelt heade inn 1-0 til hjemmelaget, noe som var fullt fortjent.

Litt av en tilbakekomst for den svenske backen.

Demidov skadet

Like etter scoringen måtte Vadim Demidov forlate banen etter en skade, og ble erstattet av Andreas Nordvik.

Oslolaget hadde imidlertid lite å by på, og skapte knapt en sjanse i første omgang.

Men Rosenborg derimot fortsatte å kjøre på.

Back-dobbel

- Nå kan det bli medalje

Etter drøye halvtimen kom dagens andre scoring, også denne gangen fra en svensk back. Marek Sapara slo en flott corner som Mikael Lustig stusset mot mål. VIF fikk tilsynelatende reddet på streken, men dommer Hauge godkjente målet, og 2-0.

Konan Ya fikk et par enorme muligheter minutter etter 2-0 scoringen i tillegg til et par stolpeskudd, men utrolig nok sto dette resultatet seg til pause.

Sæternes tente håpet

Hjemmelaget fortsatte den andre omgangen som i den første. Underholdningsmessig var ikke de siste 45 minuttene i nærheten av de første.

Vålerenga kom mer og mer inn i kampen på tampen av kampen, og da Bengt Sæternes reduserte fire minutter før slutt ble det plutselig stor spenning etter tvilsomt feltarbeid av landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Vålerenga hadde corner og høyest i lufta raget Sæternes, og det ble straks liv i klanen, som øynet en utlikning.

Ikke gode nok

Det rettet imidlertid ikke opp mye av inntrykket Oslo-laget satt igjen med etter kampen.

- I dag er vi ikke gode nok. Laget henger ikke sammen. Denne kampen må vi bare glemme. Det er fullt fortjent at Rosenborg vinner. Vi har vært for ujevne i år, med noen bra og noen dårlige kamper, påpeker Daniel Fredheim Holm. 

- Vi kunne fått med oss ett poeng, men det ville vært ufortjent, understreker spillende manager Martin Andresen, som innrømmer at laget er inne i en tung periode i Tippeligaen.

Selv om gjestene var svært nær en utligning, kom den aldri.

Tror på medalje

Dermed er fasiten tre poeng til Rosenborg.

Nå spørs det om det blir en sigar på Erik Hamrén også i kveld.

- Jeg er veldig godt fornøyd. I løpet av de siste tre kampene har jeg fått svar på de spørsmålene jeg hadde. Laget var slitent på slutten på grunn av tett kampprogram den siste siste uke. Vi er i støtet og viser stabilitet. Nå kan det bli medalje. Synes også det var positivt at det var to sidebacker som scoret. At det var svensker har ingen betydning, oppsummerer Hamrén overfor Dagbladet.no.

FORSTERKNING: Ettertraktede Anthony Annan bytter Stabæk og Start med Rosenborg denne høstsesongen. I kveld ble ghaneseren presentert på sin nye hjemmebane.
NEDSLÅENDE: Jarl André Storbæk (f.v.), Erik Hagen og Martin Andresen leverte nok en svak forestilling i Tippeligaen, og Andresen innrømmer at det ville ha vært et ran om Oslo-laget ville fått med seg poeng tilbake til hovedstaden.
OPTIMISTISK: En strålende første omgang og seier mot Vålerenga gir Erik Hamrén håp om medalje til Rosenborg. Trønderne er nå sju poeng unna metall, og i neste serierunde venter treer Fredrikstad.