Nå kan det bli tur til OL for Bjerkeli Grøvdal

- Jeg hadde overraskende mye å gi på slutten.

KAN FÅ OL-BILLETT: Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte B-kravet til OL på 5000 meter uten piggsko.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
KAN FÅ OL-BILLETT: Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte B-kravet til OL på 5000 meter uten piggsko. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp seg inn i OL-diskusjonen etter 5000 meter på Lillestrøm tirsdag. Hun løp inn til 15.28,32, snaue to sekunder bedre enn B-kravet.

- Dette var veldig positivt. Nå har også Karoline klart kravet. Det gjorde hun på toppen av det hele i joggesko. Hun er skadefri og har hatt en fin utvikling, så hun er med i vurderingene om en plass på OL-laget i aller høyeste grad.

- Hun skal også løpe i Tyskland til helgen, så hun kommer til å bli med i de diskusjonene jeg skal ha med Olympiatoppen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB på Lillestrøm.

Bjerkeli Grøvdal bestemte seg for å henge med i 5000-meterløpet så sent som mandag. Målet hennes var å komme under 15.30 minutter, som er B-kravet til OL. Det klarte hun greit.

- Jeg har ikke ladet opp på noen som helst måte til dette løpet, men fikk vite at deltakelsen var god, så jeg bestemte meg for å være med. At jeg klarte B-kravet til OL i joggesko, er jeg veldig godt fornøyd med, sa Bjerkeli Grøvdal til NTB.

Andre baneløpet Hun løp det andre baneløpet sitt i år, og det første skikkelige løpet på over et år etter å ha vært plaget med tre tretthetsbrudd på rekke og rad.

- Jeg hadde overraskende mye å gi på slutten. Det var bra. I det hele tatt kjente jeg meg brukbar fra start, sa den norske langdistanseløperen, som tidligere satset på 3000 meter hinder, men som nå er gått over til å løpe 5000 meter med tanke på å komme til OL.

- Jeg har hatt en plass på OL-laget til London i bakhodet hele tiden. Planen var å ta B-kravet i Tyskland til helgen. Der kommer jeg til å løpe med piggsko, og da kommer det helt sikkert til å gå fortere. Jeg har mye mer inne enn det jeg fikk vist her i kveld, sa hun.

Under A-kravet - Nå er jeg skadefri. Det betyr at jeg kan stå på for fullt, og jeg kommer helt sikkert til å løpe under A-kravet på 15.15 minutter i løpet av sesongen, men om jeg kan klare det allerede i Tyskland, er det litt for tidlig å si nå, sa hun.

Det var etioperen Mekasha Amare Waganesh som vant tirsdagens løp med 15.15,47 foran landskvinnen Ababel Yeshaneh, som fikk 15.17,05.

Det ble et litt ujevnt elitestevne på Lillestrøm tirsdag kveld.

Sleggekasterne Mona Holm Solberg og Eivind Henriksen kastet brukbart, men heller ikke mer. Øyunn Grindem Mogstad klarte 1,88 meter i høyde og satte årsbeste, mens en annen EM-deltaker, Isabelle Pedersen, løp inn til 13,58 i 3,4 sekundmeters medvind på 100 meter hekk.

I OL-sammenheng var utvilsomt Karoline Bjerkeli Grøvdals 5000 meter noe av det mest oppløftende for sportssjef Ronny Nilsen.

(NTB)