Nå kan dette forsvinne

Et nytt forsøk på å forandre håndballen skaper misnøye i den norske troppen. - Håper jeg har lagt opp før det skjer, sier Heidi Løke.

STJERNESPILLER: Camilla Herrem er ikke tilhenger av forslaget fra Det internasjonale håndballforbundet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STJERNESPILLER: Camilla Herrem er ikke tilhenger av forslaget fra Det internasjonale håndballforbundet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KUMAMOTO (Dagbladet): Du har sett det utallige ganger tidligere. Camilla Herrem som skjærer inn fra venstrekanten, hopper opp og henger i lufta, før hun skrur ballen i mål via parketten.

Et varemerke for den meriterte kantspilleren, som hun nå frykter kan forsvinne. I hvert fall om Det internasjonale håndballforbundet (IHF) får viljen sin.

Starten på det som kan bli en endring i hele idretten, får sin generalprøve i U18-VM for kvinner i Kina kommende sommer. En ny, klisterfri ball skal testes ut for første gang i et mesterskap, og om den viser seg å være en suksess, er håpet at ballen kan avskaffe klisteret for godt.

Det skaper reaksjoner blant norske håndballstjerner.

- Blir kjedelig å se på

Herrem sukker og himler med øynene.

- Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å lage en ball som produserer noe greier som kan erstatte klister? Jeg skjønner heller ikke hvorfor man må forandre på noe som fungerer, sier hun og fortsetter:

- Som kantspiller tror jeg det blir vanskelig å «trikka», og gjøre de tingene der. Man er avhengig av å ha klister på ballen, og man er avhengig av å ha et godt grep. Jeg vet ikke hvor godt grepet blir med en slik ball, for vi bruker mye klister i kamp, sier 33-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer