Nå kan du by på stafett-jentenes gulljakker

Pengene går til kreftsaken, langrenn og løveunger.

GULL-AUKSJON: De norske stafettjentenes gulljakker skal under hammeren, og inntektene går til veldedige formål jentene selv har valgt.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GULL-AUKSJON: De norske stafettjentenes gulljakker skal under hammeren, og inntektene går til veldedige formål jentene selv har valgt.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Gjennom Dagbladet kan du i dag by på gulljakkene Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen brukte fikk utdelt etter gårsdagens stafett og brukte under medaljeseremonien på Universitetsplassen da de fikk sine gullmedaljer foran titusenvis av mennesker.

Inntektene fra auksjonen går til veldedige formål jentene selv har valgt, og du kan gi bud via Dagbladet og QXL.

Dette er formålene stafettkvartetten har valgt å støtte:

Therese Johaug Inntektene fra Therese Johaugs jakke går til kreftforskning, og organisasjonen «Aktiv mot Kreft».

-  Det er en utrolig viktig sak. Jeg har hatt sykdommen på nært hold med tragisk utfall. Forskning på kreft, og å utvikle nye og enda bedre behandlingsformer, er noe jeg virkelig brenner for. Derfor får «Aktiv mot Kreft» inntektene av denne jakka, sier Therese.

- Jeg håper noen er villig til å komme med noen ordentlig saftige bud for denne jakka. Husk at den er veldig sjelden, sier hun om den spesiallagde jakka alle de norske gullmedaljevinnerne i Kollen-VM får.

Kristin Størmer Steira Også Kristin Størmer Steiras jakke skal forhåpentligvis skaffe gode inntekter til kreftsaken.

- Jeg har valgt å støtte barneavdelingen på Radiumhospitalet. Jeg trenger ikke si hvorfor, men det arbeidet de gjør der er så viktig at de trenger alle de ressurser det er mulig å skaffe. Jeg håper jeg kan bidra med min lille skjerv i form av denne jakka, sier Størmer Steira til Dagbladet.

Marit Bjørgen Marit Bjørgen hentet sin fjerde gulljakke i går. Også hun har støttet kreftsaken med tidligere jakker. Denne gangen ønsker hun imidlertid å støtte opp om framtidas skitalenter.

- Jakka går til «Langrennssportens Venner». Jeg håper den kan innbringe en pen sum slik at det kan gjøres enda mer arbeid rettet mot framtidas langrennsløpere. Det hadde vært veldig fint om det vi får til om dagen kan inspirere barn og unge til prøve seg på langrenn, og at det er et apparat der til å ta seg av dem, gi dem trening og veiledning, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Vibeke Skofterud Vibeke Skofterud derimot, velger å gå en annen vei. Etter sesongen reiser hun til Afrika for å jobbe frivillig for en organisasjon som tar seg av løveunger for å bevare en livskraftig løvestamme. Vibeke skal arbeide i prosjektet i flere uker, og gleder seg veldig.

- Det er deilig å få lov til å gjøre noe jeg virkelig brenner for. Jeg har et ekte engasjement rundt dette, og ønsker også å bidra økonomisk om jeg kan. Derfor håper jeg at noen er villig til å by skikkelig for jakka.

- Jakka er veldig fin og varm. Men jeg selger den gjerne for en god sak. Dessuten trenger jeg den neppe i Afrika, sier Skofterud.