ENDELIG SEIER: Ståle Solbakken var under enormt press før bortekampen mot Bristol City i dag. Og for første gang på ti kamper kunne nordmannen juble for Wolves-seier. 
Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
ENDELIG SEIER: Ståle Solbakken var under enormt press før bortekampen mot Bristol City i dag. Og for første gang på ti kamper kunne nordmannen juble for Wolves-seier. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

Nå kan du klappe for laget ditt, Ståle

Wolves med første seier siden 6. oktober.

Bristol City - Wolves 1-4

(Dagbladet): For noen dager siden fant Ståle Solbakken bilen sin ramponert av det han antar er Wolves-supportere.

Det forteller litt om frustrasjonen som har bygget seg opp hos enkelte etter ni kamper på rad uten seier og tre av 27 mulige poeng - men i kveld er det mer sannsynlig at Ståles bil dekoreres med blomster enn maling.

Med kniven på strupen overkjørte «Ulvene» dumpekandidat Bristol City på bortebane, og punkterte i praksis kampen i god tid før pause.

- Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette og bli et desember-lag. For november var helt klart ingen god måned for oss. Gutta taklet presset veldig bra og gjorde en god prestasjon. Vi scoret noen pene mål, sa Solbakken til klubbens hjemmeside.

Da Kevin Doyle satte inn 3-0 etter en strålende soloprestasjon, der han gikk fra egen banehalvdel og driblet av flere motspillere før han satte ballen i mål, hadde deler av hjemmefansen fått nok.

De var på vei ut stadionportene idet tidligere LSK-spiller Bjørn Bergmann Sigurdarson økte til 4-0 minuttet senere.

Wolves' to første scoringer kom for øvrig ved Sylvain Evans-Blake (20) og nevnte Doyle (25). Men banens store spiller før pause var nok likevel islandske Sigurdarson - som både var servitør og målscorer for Ståle Solbakkens mannskap.

«What a load of rubbish», runget fra tribunen idet lagene gikk i garderoben etter 1. omgang. Men som Wolves-journalist Tim Nash skrev i sin liveoppdatering - for en gangs skyld var ikke ropene myntet på Solbakken & co.

Wolves har hatt en lei tendens til å falle sammen etter pause i kampene denne sesongen. Også i dag var de siste 45 minuttene mye svakere enn de 45 første, og Bristol City overtok initiativet i kampen, men jobben var tross alt allerede gjort.

Derfor gjorde det ingenting at Neil Danns reduserte til 1-4 fem minutter før slutt.

Seieren gir Solbakken en viss arbeidsro den kommende uka, og ikke minst bør en storseier på bortebane gi en god porsjon selvtillit til spillere som kanskje har manglet litt trua på seg selv.

Det var for øvrig Wolves' første seier siden Blackburn ble slått 1-0 på bortebane 6. oktober.